Ministar poljoprivrede Petar Čobanković u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U toku održavanja ove manifestacije, obavljeno je svečano otvorenje tri milijuna vrijednog objekta, kojem je nazočio ministar poljoprivrede Petar Čobanković s pomoćnikom ministra Stjepanom Mikolčićićem.

Svečanosti su bili prisutni župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs s dožupanom Krešom Jelavićem, Ravnatelj HSC-a Franjo Poljak, predstavnik HABOR-a, načelnik Općine Berek Mato Tonković, načelnici susjednih općina, kao i veliki broj poljoprivrednika.

Nakon svečanog čina presijecanja vrpce ministar Čobanković naglasio je da Bjelovarsko-bilogorska županija prednjači u stočarstvu i proizvodnji mlijeka te da je stvorena dobra poduzetnička klima za većom proizvodnjom mlijeka. Dolazak ministra Čobankovića bio je veliki događaj za žitelje ove male Općine.

Ovom prilikom želim istaći i važnu ulogu HZPSS-a koji je osim stručnih savjeta bio i spona između OPG-a, Općine i Županije. Zbog konfiguracije terena na kojem je građena farma na prijedlog HZPSS-a korištena su nepovratna sredstva Općine Berek i Bjelovarsko-bilogorske županije za uređenje prilaznog puta na farmu. Nisu ovo hvalospjevi, već više puta ponovljene rečenice nositelja OPG-a Ivana Hađasije.

Danima otvorenih vrata i samoj svečanosti prisustvovalo je dvjestotinjak gostiju. Kao pozitivan primjer suradnje treba istaći da su OPG HAĐASIJA, općina Berek u suradnji s tvrtkama WestfaliaSurge, GEDŽIĆ GRADNJA, WOLF SYSTEM, SCHAUER AGRA d.o.o. i LEDO zajednički podijelili sve troškove održavanja ove svečanosti.

Zahvaljujem se kolegicama i kolegama savjetnicima HZPSS-a koji su svojim trudom i zalaganjem pridonijeli da je ova manifestacija protekla stručno, kvalitetno i besprijekorno.

Odsjek HZPSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije,
Josip Komljenović, dipl. ing. agr., stručni savjetnik za stočarstvo

Pripremi za ispis