Obavijest voćarima

Idućih nekoliko dana postoji mogućnost za kišu pa stoga voćarima preporučujemo da provedu zaštitu jabuka od infekcije  fuzikladijem ( Venturia spp.) najavljene su oborine, stoga je   prije kiše poželjno provesti zaštitu fungicidima od infekcije fuzikladijem ( Venturia spp.). Radi moguće veće količine oborina potrebno je koristiti pripravke preventivnog djelovanja (Delan 700 WDG, Delan pro, Dynamo), u kombinaciji s pripravcima sistemičnog djelovanja, koje kiša ne ispire ( Score 250 EC, Difcor, Argo EC, Difenzione, Sercadis plus ).

Za zaštitu od pepelnice ( Podosphaera leucotricha) koristiti Luna expirience ili Stroby WG.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom (http://fis.mps.hr/trazilicaszb/)

Prema Zakonu o održivoj uporabi pesticida  propisano je da su svi profesionalni korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni voditi evidenciju o zaštiti bilja i čuvati je 3 godine.

Na isti rok dužni su čuvati i račune od kupljenih pesticida.

Ambalažu sredstava za zaštitu bilja potrebno je zbrinuti na propisani način, možete je predati u C.I.A.K. d.o.o. ( Gubaševo  47 c) svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

                                                                                                       Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.

                                                                                                  E-mail: sanja.greguric@mps.hr

 

Pripremi za ispis