U Zlataru održana 20. izložba stoke te 22. izložba konja

U subotu, 27. svibnja 2023. godine u Zlataru su održane već tradicionalne izložbe – 20. izložba stoke te 22. izložba konja Krapinsko-zagorske županije. U sklopu manifestacije održan je mimohod konjskih zaprega i jahača te „Bambino kup“. Sveukupno je sudjelovalo šezdesetak izlagača, a šampioni izložbe su krava Boca, Božidara Domitrana te konj Fadil, Josipa Vučilovskog.

Prisutne je pozdravio i izaslanik ministrice poljoprivrede, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek. Državni tajnik Tušek čestitao je nagrađenima te se zahvalio organizatorima, posebice udrugama koje okupljaju konjogojce koji su jedni od utemeljitelja izložbe. Također, napomenuo je da će Ministarstvo poljoprivrede i dalje pratiti sektor konjogojstva i govedarstva te da su mnogi poljoprivrednici prošle godine iskoristili natječaj za nadogradnju i modernizaciju govedarskih farmi što će dovesti do povećanja proizvodnje mlijeka. Najavio je i Program razvoja mljekarstva. Vezano za konjogojstvo, napomenuo je da je u tu granu poljoprivrede u proteklom razdoblju uloženo 40 milijuna eura te da u Hrvatskoj postoji preko 30 000 grla.

Posjetitelji izložbe, više informacija o mjerama Ministarstva poljoprivrede mogli su dobiti na štandu Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Područne službe za stručnu podršku Krapina,  kroz informativne brošure i razgovor sa djelatnik Dragutinom Kasteljanom koji je zainteresirane informirao o novostima vezanim na novo Programsko razdoblje te odgovarao na pitanja poljoprivrednika, ponajviše vezanih za tehnologije poljoprivredne proizvodnje.

Pripremi za ispis