Obavijest vinogradarima

Od posljednje preporuke o zaštiti vinove prošlo je 10 dana. Vinova loza nalazi se najvećim dijelom u fazi pojave prvih listića. Budući da je to još uvijek vrlo osjetljiva faza za infekcije crnom pjegavošću rozgve (Phomopsis viticola), a  sredinom tjedna je predviđena kiša koja pogoduje ostvarivanju infekcije, potrebno je ponoviti zaštitu vinove loze jednim od preventivnih pripravaka: Dithane M-45, Pinozeb, Penncozeb 75 DG, Polyram DF, Solofol, Antracol 70 WG) ili Delan Pro.

Za zaštitu od pepelnice vinove loze ( Erysiphe necator) potrebno je dodati jedan od pripravaka na bazi sumpora (Chromosul 80Thiovit JetKumulus DFKalinosul 80 WGKossan WGSulfolac 80 WGCosavet DFSumpor SC-80Brimflo, Sulgran, Microthiol Special Disperss)

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom.

Ambalažu sredstava za zaštitu bilja potrebno je zbrinuti na propisani način te voditi evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

 

  Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: sanja.greguric@mps.hr

Pripremi za ispis