Održan sajam poljoprivrede Agro-tour Slavonija u Požegi

19. rujna 2020. na požeškom Trgu Svetog Trojstva održana je manifestacija ”Agro-tour Slavonija”- sajam poljoprivrede i seoskog turizma, koji je okupio proizvođače poljoprivrednih kultura i prerađevina koje nisu standardne i svakodnevno dostupne kupcima te predstavnike seoskih gospodarstava koji su predstavili sredine i ponudu iz kojih dolaze.

Cilj Sajma je okupiti i predstaviti proizvođače iz Slavonije i Baranje, predstaviti gospodarstva, njihove proizvode, seoski turizam, i kulturne sadržaje iz sredine iz koje dolaze. Ovo je bila prilika da da se građanima i potencijalnim poslovnim partnerima prikaže sva raznolikost bogate i ponosne Slavonije.

Unatoč teškoj situaciji, sajam je okupio 35 proizvođača iz cijele Slavonije, uz brojna kulturno umjetnička društva, pjesmu i tamburu. Posjetitelji su mogli kušati i kupiti domaće sireve, med, bučino ulje, razne vrste vina i likera i brojne druge proizvode.

Djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva upoznali su zainteresirane sa programima Ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, kao i aktualnoj problematici u poljoprivrednoj proizvodnji.

Ivica Prpić, dipl. ing. agr.

Pripremi za ispis