Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano karijerno savjetovanje

Na prezentaciji tvrtki, sudjelovao je i ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek. On je okupljenim studentima Agronomskog fakulteta prezentirao svoju karijernu priču, te davao preporuke studentima koje vještine i znanja su potrebne za uspjeh na tržištu rada, te stavove kao ravnatelj HPŠSS-a o atraktivnosti agronomije kao zanimanje, te izazove s kojima će se sretati u radu.

HPŠSS je u sklopu karijernog savjetovanja imala i štand na kojem su njeni djelatnici prezentirali Službu i njen rad te ih upoznavali o mogućnostima obavljanja stručne prakse u samoj Službi. Naime, HPŠSS daje mogućnost stručnog osposobljavanja i obavljanja stručne studentske prakse u svim dijelovima Hrvatske. Tako je u posljednjih pet godina u HPŠSS-u preko pedesetak studenata obavilo studentsku stručnu praksu, a gotovo stotinjak agronoma je prošlo kroz stručno osposobljavanje.

Na završetku svog izlaganja ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek pozvao je sve studente da se slobodno prijave jer je iskustvo stečeno u HPŠSS-u, kao jedne od krovne poljoprivredne institucije, sigurno dobar početak karijere.

Pripremi za ispis