Sajam hrane i zdravog življenja

Tema hrane prirodni je slijed, ali i potreba nadopune tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima OrganicaAPItera i Mystic svrstani u vrh europske ponude ovakvih tematskih događanja.

Hrana kao posebna tema predstavlja posebnu dodanu vrijednost u izlagačkom i u konferencijskom dijelu.

Ovako okrupnjeni, SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA čiji profil je prodajno poslovnog i edukativnog karaktera, predstavljaju središnji nacionalni gospodarski događaj i najznačajniji tematski sajam u Jugoistočnoj Europi.

Za sudjelovanje na SAJMOVIMA HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA pozvani su izlagači svih grana prehrane i poljoprivredne proizvodnje: veliki, srednji, male i mikro tvrtke; institucije; LAG-ove (Lokalne akcijske grupe) i Strukovna udruženja.

Uz bogati izložbeni dio, SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.  

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan prije svečanog otvorenja sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Posebni gosti bit će djeca nižih razreda osnovne škole kojima će biti poslužen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaći proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmiJaja hrvatskih farmiBrašno hrvatskih farmi.

Ističemo stručne i poslovne skupove: 

  • 18. 10. 2018. Konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije"
  • 19. 10. 2018. Okrugli stol na temu: "Nepoštena trgovačka praksa –  pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“ 

U pripremi je i tema namijenjena krajnjim proizvođačima koja će razmotriti sve aspekte vezane uz organiziranje otkupa i plasmana poljoprivrednih proizvoda u domaćem turističkom sektoru.​

Očekuje se sudjelovanje kompetentnih sudionika iz Hrvatske i Europske unije.

Pored Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba kao suorganizatora i SAJMOVA HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA, partneri na projektu su: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrtaMinistarstvo turizmaMinistarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unijeMinistarstvo zdravstvaHrvatska gospodarska komoraHrvatska obrtnička komoraPredstavništvo EK u HrvatskojHrvatska poljoprivredna agencijaHrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna službaHrvatska zajednica županijaUdruga gradova u Republici HrvatskojUdruga općina u Republici Hrvatskoj.

Više na: http://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/2523

Pripremi za ispis