Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi – dodatna pojašnjenja za trgovce i dobavljače

Napominjemo kako svi detalji i aspekti ugovornih odnosa nisu definirani ovim Zakonom, već predstavljaju područje poduzetničkih sloboda i poslovnih pregovora unutar definiranog zakonskog okvira.

S obzirom na to da se ovim Zakonom dosadašnja pravila poslovanja u određenoj mjeri mijenjaju, Ministarstvo poljoprivrede i AZTN pristupili su odgovorno kao institucije i otvoren je dijalog s dobavljačima i trgovcima u smislu tumačenja odredbi Zakona. U tom procesu pripremljen je set odgovora na najčešća pitanja vezana uz primjenu ovoga Zakona, a ujedno su organizirane i radionice na temu primjene ovoga Zakona.

Tijekom radionica, a i u dodatnoj komunikaciji s dobavljačima i trgovcima, raspravljena su pojedina pitanja koja nisu detaljno izričito uređena Zakonom.

Slijedom toga, ponovno su razmotrena pitanja akcijskih prodaja i mogućih akcijskih popusta, pitanje asortimanskog rabata i naknada, pozicioniranje proizvoda te stoga Ministarstvo poljoprivrede daje dodatna objašnjenja i određeno redefiniranje u odgovorima na prije postavljena pitanja.

Dodatna pojasnjenja za trgovce i dobavljače

Prethodno priopćenje s pojašnjenjima od 06. veljače 2018.

Pripremi za ispis