Održavanje Škole rezidbe voćaka u Požeško-slavonskoj županiji

Nastava četverodnevne škole će se održavati od 8.00 ujutro do kasnih popodnevnih sati. Svakoga dana, tijekom ove škole, teorijska nastava (predavanja u Power Pointu + prikaz video isječaka o rezidbi) započinje u jutarnjem terminu u Općinskoj vijećnici u Kaptolu, nakon čega se ide na praktičnu rezidbu u voćnjake.

Jedan dan obrađivat će se jabuke i kruške, drugi šljive, breskve i nektarine, sljedeći trešnje, višnje i marelice, a posljednji dan lijeska i još koja vrsta.


Naglašavamo da je škola za sve polaznike besplatna, ali uvjet je osiguranje vlastitog prijevoza do Kaptola i voćnjaka u kojima ćemo provoditi edukaciju rezidbe. Također, svi polaznici ove škole trebaju imati: bilježnicu s olovkom, OŠTRE voćarske škare (i poželjno pilu za rezidbu), malo 70%-tnog alkohola za dezinfekciju alata, rukavice i prikladnu odjeću i obuću. Organizatori će osigurati vatu, zaštitni premaz te prvu pomoć za slučaj povrede.

Naglašavamo da su dobrodošli svi voćari: profesionalci, amateri i hobisti, no ne preporučujemo dolazak osobama s teškim i kroničnim bolestima, s netom odležanom gripom, plućnim i srčanim bolesnicima, hipertenzičarima (s visokim krvnim tlakom) te svima drugima s većim rizikom po zdravlje.

Ova Škola se nikako ne odgađa zbog mogućih vremenskih nepogoda (kiša, mraz, snijeg, mećava, poledica, blato, jak vjetar, niska temperatura i sl.) te se zasigurno održava sve do – 17ºC bez ograničenja u trajanju. Tek na temperaturama nižim od ovih, reducira se izlazak na teren na nešto manji broj sati.

Svi polaznici škole trebaju biti prijavljeni bilo osobnom prijavom u bilo kojem uredu Savjetodavne službe u Kaptolu, Pleternici, Požegi ili Pakracu, bilo telefonski na 098/468-950 ili 091/4882-820. Rok za prijavu na sudjelovanje u ovoj školi je od danas do 19. veljače 2018. (ponedjeljak), do 12.00 sati.

Budući da su se već najavila 3 kandidata koji dolaze iz Zagreba, za polaznike iz drugih županija možemo sugerirati rezervaciju smještaja (B & B = bed & breakfast) po (gotovo) najnižim cijenama u RH.

 

Tomislav Božičević, predavač i demonstrator rezidbe
 Goran Josipović, predavač i voditelj Škole

Pripremi za ispis