Posjetite EKO Arenu

Posjetite EKO ARENU, 1. prodajni ekološki sajam i konferenciju o ekološkoj poljoprivredi u organizaciji Savjetodavne službe.

EKO Arena se održava 01. i 02. prosinca 2017. u Sportskoj dvorani srednje škole u Bedekovčini gdje će se predstaviti  sedamdesetak certificiranih ekoloških proizvođača. Uz najbolje što ekološka poljoprivreda nudi u Republici Hrvatskoj održat će se i konferencija o ekološkoj poljoprivredi s temama: Izazovi i perspektive u ekološkoj poljoprivredi, Iskustva Savjetodavne službe u radu s ekološkim poljoprivrednim proizvođačima, Perspektiva biodinamičke poljoprivredne proizvodnje u RH, Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda…

Sajam je otvoren za posjetitelje u petak od 10,00 sati do 18,00 sati a u subotu od 9,00 sati do 18,00 sati.

Ekološki poljoprivredni proizvođači najbolje znaju koliko je truda i ljubavi potrebno uložiti kako bi se plodovi njihova rada uspjeli plasirati i pozicionirati na tržištu. Svijest potrošača o važnosti ekološke poljoprivrede i konzumaciji ekoloških proizvoda, unatoč ograničenoj platežnoj moći domaćeg tržišta iz dana u dan je u porastu. Ipak, distribucija do krajnjih korisnika još uvijek je jedan od segmenata koji zahtjeva inovativnija rješenja. Projekti poput EKO Arene jedan su od načina kako konkretno pomoći hrvatskim poljoprivrednicima“ – izjavio je ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek.

PROGRAM Prvi eko sajam u Bedekovčini

1. i 2. prosinca 2017.  Sportska dvorana Bedekovčina, Ulica Ljudevita Gaja

1. prosinca 2017. (Petak)

11,00 – 11,30

Svečano otvorenje Prvog eko sajma u Bedekovčini

11,30 – 12,00

Obilazak Sajma

12,00 – 13,00

Okrugli stol na temu Izazovi i perspektive u ekološkoj poljoprivredi

13,00 – 16,00

PREDAVANJA

Ekološke zadruge kod nas i u Europi – Matija Cetinić Frankos (Berry Organica)

Pestrost travnjačkih sadovnjakov/Bioraznolikost travnjačkih voćnjaka -Mr. Adrijan Černelč (Javni zavod Kozjanski park, Podsreda, Slovenija)

Iskustva Savjetodavne službe u radu s ekološkim poljoprivrednim proizvođačima – Snježana Pešut Pilon, dipl. ing. agr. (Savjetodavna služba)

Perspektiva biodinamičke poljoprivredne proizvodnje u RH – Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing. agr. (Savjetodavna služba)

Humus – osnova za život – Amalka Vukelić, dipl. ing. agr. (Centar dr. Rudolf Steiner)

Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda – Kristijan Jelaković, dipl. ing. agr. (Savjetodavna služba)

16,00 – 18,00

Obilazak sajma i prodaja ekoloških proizvoda

2. prosinca 2017. (Subota)

09,00 – 18,00

Obilazak sajma, prodaja ekoloških proizvoda te zabavni program KUD-a

Pripremi za ispis