15. županijsko natjecanje u oranju Zagrebačke županije

Suorganizator natjecanja, koji je financijski potpomogao ovu manifestaciju, jest Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Natjecanje se odvijalo na parceli koju je u ovu svrhu ustupio Trgovački centar Solidum d.o.o., Zagreb.

Nakon što je prisutnima u ime Zagrebačke županije pozdravnu riječ uputio zamjenik župana Hrvoje Frankić, on je i svečano otvorio natjecanje.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno šest natjecatelja. Od toga ih je četiri sudjelovalo u kategoriji plugova ravnjaka – Stjepan Cvetković (prvo mjesto), te dalje redom Mario Miler, Marko Cvetković i Stjepan Šafranić, dok su se u kategoriji plugova premetnjaka natjecala dva natjecatelja – Ivan Palčić, koji je osvojio prvo mjesto, te Mario Pendelin.

Prema odluci UOZŽ, a radi osiguranja dovoljnog vremena za pripreme za natjecanje, prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije stekli su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju u oranju 2018. godine. Kako je Stjepan Cvetković maloljetan, kao i drugoplasirani Mario Miler, na državno natjecanje iz kategorije plugova ravnjaka ići će Marko Cvetković.

Ocjenjivanje su, prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, obavili certificirani suci Dario Padro, Tomislav Viceban, te Marija Prnjak, a mjeritelji dubine oranja bili su Nikola Miler i Dragan Miler. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Dario Padro.

Osim priznanja za sudjelovanje svim natjecateljima i diploma za prvoplasirane natjecatelje u obje kategorije, natjecatelji su nagrađeni peharima i nagradama.

Medijsko praćenje natjecanja odradili su Radio Banovina, VG danas, City radio, portal ZG prsten, te Gospodarski list kojemu zahvaljujemo i na nagradama za natjecatelje.

Posebnu zahvalu upućujemo svim članovima Udruge orača Zagrebačke županije koji su svojim radom i trudom  omogućili ovo natjecanje.

Dario Padro, dipl. ing. agr.
pročelnik Podružnice Grada Zagreba
predsjednik Udruge orača Zagrebačke županije

Pripremi za ispis