Zdravko Tušek imenovan za ravnatelja Savjetodavne službe

Obzirom na dugogodišnje iskustvo koje je stekao u radu Ministarstva poljoprivrede, Savjetodavne službe i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju svojim znanjem pridonijet će daljnjem razvoju Službe s ciljem povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, subjekata u ribarstvu i šumoposjednika i učinkovitijeg korištenje nacionalnih i EU programa.

Prvi radni dani novoizabranog ravnatelja Zdravka Tušeka bili su upravo u Savjetodavnoj službi, gdje je radio kao vanjski suradnik, a potom u uredu ravnatelja gdje je bio zadužen za izradu promotivnog materijala, materijala za edukaciju i generalno za informatizaciju službe. Pripravnički staž je potom odradio u Upravi za poljoprivrednu politiku Ministarstva poljoprivrede gdje je bio uključen u projekte uspostave Upisnika poljoprivrednih gospodarstava i kreiranje prvih mjera moderne poljoprivredne politike.

Otvaranjem mogućnosti RH za pristup EU fondovima SAPARD i IPARD 2005., Zdravko Tušek priključio se užem timu ljudi koji je kreirao SAPARD/IPARD agenciju (tadašnjeg Ravnateljstva u sklopu Ministarstva), te kasnije na uspostavi Agencije za plaćanja, u kojoj je radio i na projektima uspostave registara u poljoprivredi, sustava direktnih plaćanja, financija i kontrole na terenu.

Jedna od njegovih najvažnijih referenci ističe se uspostava ARKOD sustava u svojstvu voditelja projekta te akreditaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, a posljednja iskustva u Agenciji od 2009. do 2015. bila su mu na mjestu pomoćnika ravnatelja. Bavio se i raznim međunarodnim projektima u EU-u i zemljama kandidatima za članstvo u EU, u domeni svoje specijalnosti – zajedničke poljoprivredne politike EU-a, pregovorima za ulazak u EU, jačanju administrativnih kapaciteta, uspostavi administrativnih sustava i mehanizama u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Savjetodavna služba

 

Pripremi za ispis