Festival maslina

LETAK

Raspored svih događanja na drugom Festivalu maslina u Zagrebu 2017.

 

Subota, 4. veljače 2017.

9.30

Otvaranje paviljona za izlagače i posjetitelje

10.00

Prodajna izložba maslinovog ulja i proizvoda od maslina i za masline

DVORANA „CRES“

10.00 – 11.00

Kreativna

radionica 1

10.30

11.00

11.00 – 12.00

Gastro-show 1

11.30

12.00

Svečano otvorenje Festivala

12.30

Prodajna izložba maslinovog ulja i proizvoda od maslina i za masline

12.45 Otvaranje Stručnog skupa

12.30 – 13.30 Vođena

degustacija 1

13.00

13.00 – 15.00

Stručni skup, 1. dio

13.30

13.30 – 16.00

Humanitarna akcija Zaklade „Ana Rukavina“

14.00

14.30

15.00

PAUZA

15.30

16.00 – 17.00

Vođena

degustacija 2

16.00

16.00 – 18.00

Stručni skup, 2. dio

16.30

17.00

17.30

20.00

Proglašenje rezultata i svečana večera

Kongresna dvorana ZV-a

 

Nedjelja, 5. veljače 2017.

9.30

Otvaranje paviljona za izlagače i posjetitelje

10.00

Prodajna izložba maslinovog ulja i proizvoda od maslina i za masline

DVORANA „CRES“

10.00 – 11.00

Gastro-show 2

10.30

11.00

11.00 – 13.00

Stručni skup, 3. dio

11.00 – 12.00

Program za djecu

MAĐIONIČAR

11.30

12.00

12.30

13.00

13.00 – 14.00

Vođena

degustacija 3

13.30

14.00

14.30

15.00

15.00 – 16.00

Vođena

degustacija 4

15.30

19.00

Zatvaranje Festivala

Program Stručnog skupa:

Stručni skup 1. dio, subota 12.45 – 15.00

12.45

Otvaranje Stručnog skupa

13.00

dr. sc. Frane Strikić, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split

Aktualni sortiment masline u RH

13.30

mr. sc. Stanislav Štambuk, viši stručni savjetnik,  Savjetodavna služba, Hvar

Ishrana i gnojidba maslina

14.00

prof. dr. Škevin, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Utjecaj indexa zrelosti na senzorska svojstva djevičanskog maslinovog ulja

14.30

dr. sc. Ivica Vlatković, Zadar

Metabolički sindrom i maslinovo ulje u prevenciji njegovih posljedica

 

Stručni skup 2. dio, subota 16.00 – 18.00

16.00

doc. dr. sc. Donatella Verbanac, Medicinski fakultet, Zagreb

Uloga maslinova ulja u pripremi namirnica

16.30

Rudolf Baldasar, Baldasar d.o.o., Split

Utjecaj načina prerade na kvalitetu maslinova ulja – Novosti u tehnologiji prerade

17.00

Žarko Kovačić, dipl. ing., viši stručni savjetnik,  Savjetodavna služba, Omiš

Koraci do stavljanja maslinova ulja u promet

17.30

prof. dr. sc. Đani Benčić, Agronomski fakultet u Zagrebu

Smjernice za strateški razvoj maslinarstva u RH

20.00

Proglašenje rezultata ocjenjivanja ulja, dodjela nagrada i svečana večera za natjecatelje i goste – Kongresni centar, Zagrebački velesajam

 

Stručni skup 3. dio, nedjelja 11.00 – 13.30

11.00

doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender (KBC Zagreb, Odjel za kliničku prehranu)

Edukacija o zdravstvenim prednostima maslinovog ulja prilagođena različitim dobnim skupinama – naša iskustva

11.30

dr. sc. Miro Barbarić, Federalni agro-mediteranski zavod, Mostar

Osvrt na posebnosti maslinarstva Hercegovine i submediteranskog područja

12.00

mr. sc. Nenad Hrelja, viši stručni savjetnik,  Savjetodavna služba, Pula

Maslinin svrdlaš – sušenje i opadanje masline

12.30

mr. sc. Stanislav Štambuk, viši stručni savjetnik,  Savjetodavna služba, Hvar

Rak masline i iskustva u liječenju

13.00

Mladen Lucin, Preko

Dva milenija maslinarstva otoka Ugljana

 

mr. sc. Višnja Šimunović 
viša koordinatorica za hortikulturu

 

Pripremi za ispis