Festival maslina
Raspored svih događanja na drugom Festivalu maslina u Zagrebu 2017.
Subota, 4. veljače 2017.
|
|||
9.30 |
Otvaranje paviljona za izlagače i posjetitelje |
||
10.00 |
Prodajna izložba maslinovog ulja i proizvoda od maslina i za masline |
DVORANA „CRES“ |
10.00 – 11.00 Kreativna radionica 1 |
10.30 |
|||
11.00 |
11.00 – 12.00 Gastro-show 1 |
||
11.30 |
|||
12.00 |
Svečano otvorenje Festivala |
||
12.30 |
Prodajna izložba maslinovog ulja i proizvoda od maslina i za masline |
12.45 Otvaranje Stručnog skupa |
12.30 – 13.30 Vođena degustacija 1 |
13.00 |
13.00 – 15.00 Stručni skup, 1. dio |
||
13.30 |
13.30 – 16.00 Humanitarna akcija Zaklade „Ana Rukavina“ |
||
14.00 |
|||
14.30 |
|||
15.00 |
PAUZA |
||
15.30 |
16.00 – 17.00 Vođena degustacija 2 |
||
16.00 |
16.00 – 18.00 Stručni skup, 2. dio |
||
16.30 |
|||
17.00 |
|
||
17.30 |
|
||
20.00
|
Proglašenje rezultata i svečana večera Kongresna dvorana ZV-a |
Nedjelja, 5. veljače 2017.
|
|||
9.30 |
Otvaranje paviljona za izlagače i posjetitelje |
||
10.00 |
Prodajna izložba maslinovog ulja i proizvoda od maslina i za masline
|
DVORANA „CRES“ |
10.00 – 11.00 Gastro-show 2 |
10.30 |
|
||
11.00 |
11.00 – 13.00 Stručni skup, 3. dio |
11.00 – 12.00 Program za djecu MAĐIONIČAR |
|
11.30 |
|||
12.00 |
|
||
12.30 |
|
||
13.00 |
|
13.00 – 14.00 Vođena degustacija 3 |
|
13.30 |
|
||
14.00 |
|
|
|
14.30 |
|
|
|
15.00 |
|
15.00 – 16.00 Vođena degustacija 4 |
|
15.30 |
|
||
19.00 |
Zatvaranje Festivala |
Program Stručnog skupa:
Stručni skup 1. dio, subota 12.45 – 15.00 |
||
12.45 |
Otvaranje Stručnog skupa |
|
13.00 |
dr. sc. Frane Strikić, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split |
Aktualni sortiment masline u RH |
13.30 |
mr. sc. Stanislav Štambuk, viši stručni savjetnik, Savjetodavna služba, Hvar |
Ishrana i gnojidba maslina |
14.00 |
prof. dr. Škevin, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb |
Utjecaj indexa zrelosti na senzorska svojstva djevičanskog maslinovog ulja |
14.30 |
dr. sc. Ivica Vlatković, Zadar |
Metabolički sindrom i maslinovo ulje u prevenciji njegovih posljedica |
Stručni skup 2. dio, subota 16.00 – 18.00 |
||
16.00 |
doc. dr. sc. Donatella Verbanac, Medicinski fakultet, Zagreb |
Uloga maslinova ulja u pripremi namirnica |
16.30 |
Rudolf Baldasar, Baldasar d.o.o., Split |
Utjecaj načina prerade na kvalitetu maslinova ulja – Novosti u tehnologiji prerade |
17.00 |
Žarko Kovačić, dipl. ing., viši stručni savjetnik, Savjetodavna služba, Omiš |
Koraci do stavljanja maslinova ulja u promet
|
17.30 |
prof. dr. sc. Đani Benčić, Agronomski fakultet u Zagrebu |
Smjernice za strateški razvoj maslinarstva u RH |
20.00 |
Proglašenje rezultata ocjenjivanja ulja, dodjela nagrada i svečana večera za natjecatelje i goste – Kongresni centar, Zagrebački velesajam |
Stručni skup 3. dio, nedjelja 11.00 – 13.30 |
||
11.00 |
doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender (KBC Zagreb, Odjel za kliničku prehranu) |
Edukacija o zdravstvenim prednostima maslinovog ulja prilagođena različitim dobnim skupinama – naša iskustva |
11.30 |
dr. sc. Miro Barbarić, Federalni agro-mediteranski zavod, Mostar |
Osvrt na posebnosti maslinarstva Hercegovine i submediteranskog područja |
12.00 |
mr. sc. Nenad Hrelja, viši stručni savjetnik, Savjetodavna služba, Pula |
Maslinin svrdlaš – sušenje i opadanje masline |
12.30 |
mr. sc. Stanislav Štambuk, viši stručni savjetnik, Savjetodavna služba, Hvar |
Rak masline i iskustva u liječenju |
13.00 |
Mladen Lucin, Preko
|
Dva milenija maslinarstva otoka Ugljana |
mr. sc. Višnja Šimunović
viša koordinatorica za hortikulturu
0 komentara
Napišite komentar