14. županijsko natjecanje u oranju Zagrebačke županije

Suorganizator natjecanja, koji je financijski potpomogao ovu manifestaciju, jest Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Natjecanje se odvijalo na parceli koju je u ovu svrhu ustupio Trgovački centar Solidum d.o.o., Zagreb.

Nakon što je prisutnima u ime Zagrebačke županije pozdravnu riječ uputila pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, mr. sc. Gordana Županac, ona je i svečano otvorila natjecanje.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno deset natjecatelja. Od toga ih je sedam sudjelovalo u kategoriji plugova ravnjaka – Stjepan Cvetković (prvo mjesto), te dalje redom Mario Miler, Zdravko Musil, Ivan Palčić, Stjepan Šafranić, Josip Musil i Juraj Šoštarec, dok se u kategoriji plugova premetnjaka natjecalo tri natjecatelja – Mario Filipčić – prvo mjesto i redom Mario Pendelin i Stjepan Antolčić.

Prema odluci UOZŽ, a radi osiguranja dovoljnog vremena za pripreme za natjecanje, prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije stekli su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju u oranju 2017. godine, koje će se održati u Gradu Zagrebu.

Ocjenjivanje su, prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, obavili certificirani suci Joško Bubalo, Tomislav Viceban i Marijan Mavračić, a mjeritelji dubine oranja bili su Marija Prnjak i Dražen Čačić. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Dario Padro.

Osim priznanja za sudjelovanje svim natjecateljima i diploma za tri prvoplasirana natjecatelja u obje kategorije, natjecatelji su nagrađeni materijalnim nagradama naših sponzora kojima se ujedno i zahvaljujemo – Bc INSTITUT d.d. Zagreb, KWS Sjeme d.o.o., Agroglas – Glas Slavonije d.d., a medijsko  praćenje natjecanja odradili su Radio Banovina i TV4R.

Posebnu zahvalu upućujemo svim članovima Udruge orača Zagrebačke županije koji su svojim radom i trudom omogućili ovo natjecanje.

Dario Padro, dipl. ing. agr.
Rukovoditelj Podružnice
Predsjednik Udruge orača Zagrebačke županije

Pripremi za ispis