Anketa – istraživanje o oprašivanju poljoprivrednih kultura

Cilj istraživanja je utvrditi kako poljoprivrednici diljem Europe koriste usluge oprašivanja za njihove poljoprivredne kulture.

Uvjereni da će rezultati ovog istraživanja omogućiti oblikovanje politike gospodarenja okolišem kao pomoć poljoprivrednicima za primjenu učinkovitijih usluga oprašivanja poljoprivrednih kultura molimo Vas da popunite anketu u prilogu ili je proslijedite poljoprivrednom proizvođaču koji koristi oprašivanje u svojim kulturama.

Upitnik je anoniman. Sve informacije će biti strogo povjerljive. Identifikacijski broj koji izaberete ispod je povezan s Vašim odgovorima, no ne sadrži osobne podatke što osigurava anonimnost. Zaprimljeni podatci bit će pohranjeni tijekom 5 godina te neće biti dostupni trećim stranama. Sudjelovanjem pristajete na propisane uvjete o pohrani i uporabi podataka što je odobreno na Etičkom Povjerenstvu Sveučilišta Reading.

Rezultati istraživanja bit će javno predstavljeni na pčelarskim konferencijama. Istraživanje je financirano u okviru EU programa SUPER-B, a vodi ga Sveučilište Reading (Velika Britanija).

Za sve nejasnoće molimo kontaktiraje na ivana.tlak@vef.hr i/ili dbubalo@agr.hr.

Za ispunjavanje upitnika potrebno je izdvojiti 20 minuta.

Link za popunjavanje ankete za poljoprivrednike: https://readingagriculture.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_5szXRFYTl4F0rlj

mr. sc. Marija Ševar
viša koordinatorica za ekološku poljoprivredu

Pripremi za ispis