5. županijsko natjecanje u oranju Grada Zagreba

Suorganizator natjecanja bio je Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

Nakon što je pozdravne riječi uputio Dario Padro, predsjednik UOGZ i rukovoditelj Podružnice Grada Zagreba – Savjetodavna služba, prisutne su pozdravili predsjednik Vijeća gradske četvrti Brezovica Vladimir Iviček, predsjednik Mjesnog odbora Brezovica Stjepan Imprić, Mario Modrić, direktor poduzeća „Krmiva“ d.o.o. Zagreb, a natjecanje je otvorio Luka Čuljak, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, kao izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.

Natjecanje je održano na parceli koju je za natjecanje ustupilo poduzeće „Krmiva“ d.o.o., a na natjecanju je sudjelovalo ukupno osam natjecatelja.

U kategoriji plugova ravnjaka natjecalo se šest natjecatelja – Ivan Novoselec (prvo mjesto), Ivan Jantolek (drugo mjesto), Božo Dumić (treće mjesto), Krešimir Gradski (četvrto mjesto), Stjepan Jagatić-Vlašić (peto mjesto) i Franjo Mavračić (šesto mjesto), te dva natjecatelja u kategoriji plugova premetnjaka – Dubravko Kalaj (prvo mjesto) i Matija Slobodić (drugo mjesto).

Prema odluci UOGZ, a radi osiguranja dovoljnog vremena za pripreme za natjecanje, prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije stekli su pravo sudjelovanja na 14. natjecanju u oranju Republike Hrvatske 2016. godine u Velikoj Gorici. Natjecatelji koji će predstavljati Grad Zagreb na ovom natjecanju su ovogodišnji pobjednici – Dubravko Kalaj u kategoriji plugova premetnjaka, i Ivan Novoselec u kategoriji plugova ravnjaka.

Ocjenjivanje su, prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, obavili certificirani suci Marijan Mavračić, Joško Bubalo i Darko Antonina, a mjeritelji dubine oranja bili su Vjekoslav Viceban i Vlado Leskovac. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Dario Padro.

Osim priznanja za sudjelovanje svim natjecateljima i pobjedničkih pehara i diploma za prvoplasirane natjecatelje u obje kategorije, natjecatelji su nagrađeni materijalnim nagradama naših sponzora kojima se ujedno i zahvaljujemo:

Gospodarski list d.o.o., Auto Remetinec d.d., Bc Institut d.d. Zagreb, RWA Raiffeisen Agro d.o.o., Danon d.o.o., Fragaria d.o.o., PLIN – trgovačko turistički obrt, Agroglas – Glas Slavonije d.d., OPG Marijan Mavračić, Vulkanizerski servis Penić, Zagrebački holding – Zagrebačke ceste d.o.o. i Atlantic Grupa d.d.

Medijski pokrovitelji natjecanja bili su HRT, Jabuka TV i Gospodarski list.

Posebnu zahvalu upućujemo svim članovima Udruge orača Grada Zagreba koji su svojim radom i trudom omogućili ovo natjecanje.

Dario Padro, dipl. ing. agr.
Predsjednik Udruge orača Grada Zagreba
Rukovoditelj Podružnice Grada Zagreba

Pripremi za ispis