12. natjecanje orača Sisačko-moslavačke županije

Organizatori natjecanja su: Udruga orača Sisačko-moslavačke županije, Županija Sisačko-moslavačka i Savjetodavna službu uz brojne sponzore.

Sve natjecatelje i prisutne pozdravili su: Ljiljana Križanić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije i Tugomir Majdak, predsjednik Svjetske oračke organizacije (WPO).

Natjecanje je održano na parceli OPG-a Antonija Mihalića, u vrlo teškim uvjetima (visoka temperatura, izrazito suho tlo) natjecalo se 7 orača. Vrijedi istaknuti sudjelovanje mladih natjecatelja koji su pokazali vrlo dobre vještine u oranju, iako su se prvi put pojavili na natjecanju u oranju.

Ovogodišnji županijski prvaci su: Ivica Vuksan iz Mahova (plug ravnjak) i Josip Mlinarić iz Ravnika, Općina Popovača (plug premetnjak). Za tri prvoplasirana natjecatelja osim diploma osigurane su nagrade od strane brojnih sponzora, a svim natjecateljima uručena su priznanja za sudjelovanje i sponzorima zahvalnice.

Voditelj natjecanja bio je Tugomir Majdak, a sudili su: Marijan Matokanović, Mijo Žugaj i Igor Petrović (Savjetodavna služba).

Prvoplasirani u obje kategorije stekli pravo sudjelovanja i predstavljanja Sisačko-moslavačke županije  na 13. Državnom natjecanju u oranju, 5. rujna u Suhopolju.

Igor Petrović, dipl. ing. agr.
stručni savjetnik

 

Pripremi za ispis