URBANOVO 2015.

Poznati vinski šampioni Festivala pušipela URBANOVO 2015.

Pušipel 2007. vinske kuće Dvanajščak-Kozol iz Dragoslavca s 89 osvojenih bodova šampion je među vinima redovite berbe, a Šipon ledene berbe 2007. slovenskog proizvođača PRA-VINO Kog s 95 bodova šampion je kvalitete u kategoriji predikata.

Rezultati su to 2. Međunarodnog ocjenjivanja vina pušipel/šipon/furmint koje se u sklopu manifestacije URBANOVO 2015. održalo prošle subote u prostorima tvrtke DGA pjenušci d.o.o. SIBON u Štrigovi.

Međunarodni ocjenjivački žiri (Doc.dr. Darko Preiner (HR); Zdenko Ivanković (HR), dipl.ing.; Marijan Čižmešija (HR), dipl.ing;. Lidija Ruška (SLO); univ.dipl.ing. Zlatko Zadravec (SLO), univ.dipl.oec.) pod predsjedanjem dr.sc. Ivane Alpeza kušao je 28 pristiglih uzoraka od čega 5 predikata, 4 pjenušava vina, te 19 uzoraka redovite berbe, od kojih su čak 11 bili iz lanjske, za vinogradare vrlo zahtjevne godine.

Opći je dojam ocjenjivača da vina pokazuju zadovoljavajuće rezultate jer čak i među vinima iz zahtjevne 2014. godine ima osvojenih zlata. S druge strane, šampion redovite berbe je iz 2007. godine što pak govori da i tako odležana vina mogu biti visoke kvalitete.

Najuspješnijim vinarima diplome će biti podijeljene prvog dana Festivala pušipela u Štrigovi, 15. svibnja 2015.

Rezultati ocjenjivanje vina:

Više o manifestaciji na www.urbanovo.hr

Marijan Čižmešija, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis