Savjetodavna služba najbliža je poljoprivrednicima

Uz brojne goste i izvješće o radu u protekloj godini u svečanom djelu, savjetodavci su u drugom dijelu okupljanja međusobno podijelili ideje i prijedloge vizije savjetovanja u budućnosti. Dodijeljena su priznanja istaknutim službenicima, a posebno su nagrađene podružnice Vukovarsko-srijemske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Vukovarsko-srijemska zbog posebnog doprinosa i zalaganja u pomoći nakon prošlogodišnjih poplava, a Dubrovačko-neretvanska zbog sudjelovanja u rješavanju problema s mandarinama. Savjetodavna služba je po strukturi najobrazovanija institucija u državi s 250 zaposlenika, i to s jednakim brojem žena i muškaraca. Ovom je prigodom, između ostalog, ravnatelj Hrvoje Horvat istaknuo da je Savjetodavna služba najbliža proizvođačima i da to planira i ostati.

U ime ministra poljoprivrede skupu je nazočila njegova zamjenica Snježana Španjol, pomoćnik ministra iz Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Domagoj Križaj te načelnica Sektora za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Nada Trgovčević Letica koji su uz Antona Jagodica – voditelja sektora za poljoprivredu i šumarstvo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, sudjelovali u panel raspravi "Uloga Savjetodavne službe u provedbi Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020.

Osim njih gosti su bili i Tatjana Masten Milek – ravnateljica Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Marija Vukobratović – ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije, Đurđica Sumrak – Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Zoran Grgić – prodekan Agronomskog fakulteta, Juraj Grizelj – Veterinarski fakultet te Domagoj Troha i Ivan Ištok iz Hrvatskih šuma.

Pripremi za ispis