Dani meda u Ogulinu

Na otvaranju manifestacije nazočnima se obratio predsjednik Pčelarskog društava Ogulin gosp. Jose Bertović, koji je pozdravio goste: tajnika Hrvatskog pčelarskog saveza Tomislava Gerića, predsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije Željka Bokulića, pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i turizam Karlovačke županije Vilima Magdića, gradonačelnika Grada Ogulina Jure Turkovića, zamjenika načelnika Općine Josipdol Nikicu Jagnjića, izlagače i sve prisutne posjetitelje. Službeno je manifestaciju otvorio gradonačelnik grada Ogulina gosp. Jure Turković, nakon čega su nastupili  mališani iz grupe Pčelica Dječjeg vrtića Josipdol, te pjesmom i plesom oduševili sve prisutne. Nakon toga dodijeljena su priznanja (zlatna, srebrna i brončana diploma) za najbolji med, ocjenjeno od strane Agronomskog fakulteta.

ogulin2810.jpg  ogulin1_2810.jpg 

nastup grupe Pčelica Dječjeg vrtića Josipdol 

nagrađeni za najbolji med

 
Na sajmu su sudjelovali izlagači sa područja Karlovačke županije. Na svojim stolovima izložili su med i proizvode od meda,  ponudili kolače i druge slastice od meda.
Drugi dan manifestacije podijeljene su nagrade  za najljepše dekoriran stol, sa najvećim asortimanom proizvoda od meda koje je uručila direktorica Turističke zajednice Ogulin gosp. Ankica Puškarić. Prva nagrada pripala je OPG-u Legat iz Karlovca, druga OPG-u Puškarić iz Ogulinskog Zagorja, a treća OPG-u Bertović iz Ogulina.

ogulin2_2810.jpg  ogulin3_2810.jpg

OPG Legat        

OPG Puškarić

ogulin4_2810_.jpg   ogulin5_2810.jpg
 

OPG Bertović         

vrtić Josipdol

                                                                                                         

                                                                                                    dr. sc. Mirna Ceranić
viša stručna savjetnica

 

Pripremi za ispis