Održano predavanje šumoposjednicima i Javna prezentacija Programa gospodarenja u Tounju

predavanje1_239.jpg

Nazočne šumoposjednike je najprije pozdravila Snježana Blašković iz Savjetodavne službe i zahvalila im se na odazivu, te ih upoznala sa promjenama u funkcioniranju službe i podsjetila na Javni poziv za radove u šumama šumoposjednika za 2015. godinu koji je “otvoren“ do 01. 10. 2014. Tom prilikom im je odgovoreno na njihova pitanja i podijeljene brošure.
Nakon toga s izlaganjem su nastavili predstavnici Hrvatskih šuma, Odjela za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnice Ogulin: rukovoditelj Nenad Vukadinović, dipl. ing. šum., Milan Ivošević dipl. ing. geodezije i samostalna taksatorica Silvana Cugelj-Badanjak, dipl. ing. šum., koji izrađuju ovaj program.
Unatoč slabom odazivu šumoposjednika, komunikacija je bila dobra, te su saslušana sva njihova mišljenja. Najviše se dogovaralo oko prometnica koje bi trebalo uvrstiti u program za sanaciju i održavanje.
Dogovorena su i nova predavanja o temama koje su im još nejasne i sa kojima bi se željeli upoznati kao što je npr. zakonska regulativa o izvođenju radova u šumi i mogućnostima osposobljavanja za iste.

Snježana Blašković, dipl. ing. šum.
viša stručna savjetnica
za šume šumoposjednika

Pripremi za ispis