Održano 11. natjecanje orača Brodsko-posavske županije

Okupljenima su se obratili načelnica Općine Vrpolje Ankica Zmaić i župan Brodsko-posavske županije gospodin Danijel Marušić koji je ujedno i otvorio 11. natjecanje orača Brodsko-posavske županije.

Nakon unosa ocjena i obrade podataka suci, Ivica Prpić, Branko Pilaš i Stjepan Vučković napravili su sljedeći poredak:

U kategoriji plugova ravnjaka:

  1. Antun Jovičić (Svilaj)
  2. Mario Lović (Bicko Selo)
  3. Dalibor Mahovac (Bodovaljci)

U kategoriji plugova premetnjaka:

  1. Ivan Karavidović (Gundinci)
  2. Dražen Lozić (Gundinci)
  3. Ivica Karavidović (Gundinci)

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka Antun Jovičić iz Svilaja te pobjednik u kategoriji plugova premetnjaka Ivan Karavidović iz Gundinaca predstavljat će Brodsko-posavsku županiju na 12. natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 12-13. rujna 2014. godine u Požegi.

oranje2_258.jpg

oranje1_258.jpg

Nakon završetka oranja svi prisutni preselili su se sa natjecateljske parcele u mjesni dom u Starim Perkovcima gdje su domaćini Općina Vrpolje uz pomoć DVD-a Stari Perkovci organizirali svečani ručak za natjecatelje, sponzore, organizatore i sve prisutne. Poslije ručka upriličena je dodjela nagrada i priznanja, a dobro raspoloženje uz slavonsku pjesmu i tamburaše nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati.

Organizatori natjecanja, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Savjetodavna služba i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije zahvaljuju se općini Vrpolje kao domaćinu natjecanja, te obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Branimira Zmaića iz Starih Perkovaca koji je ustupio svoju poljoprivrednu parcelu najboljim oračima županije. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su na svoj način pripomogli da svi natjecatelji odu zadovoljni sa ovog natjecanja. Vrijedne nagrade osigurali su sljedeći sponzori:

Brodsko-posavska županija, Poljoprivredni institut Osijek, KWS sjeme d.o.o.,Agroglas-dvotjednik za poljoprivredu, BASF, Pioneer, Općina Vrpolje, Općina Gundinci, Općina Garčin, Općina Oprisavci, Općina Donji Andrijevci, Općina Velika Kopanica.

Antunu i Ivanu želimo dobro oranje i ravnu brazdu na predstojećem državnom natjecanju.

Dario Đurđević, dipl. ing. agr.
stručni savjetnik
Pripremi za ispis