Održano 10. natjecanje orača Virovitičko – podravske županije

Na natjecanje se odazvalo ukupno 15 natjecatelja. Natjecalo se u dvije discipline, plug premetnjak (4) natjecatelja i plug ravnjak (11) natjecatelja. Prijava natjecatelja i obvezan trening održan je dan prije 24. srpnja 2014. Neposredno prije službenog i svečanog otvorenja oko 9.30 h obavljen je ždrijeb startnih brojeva i parcela za oranje. U 10 h počeo je svečani dio pozdravnim riječima i dobrodošlicom Siniše Hrgovića svim prisutnima. Načelnik općine i domaćin Marijan Brlek također je pozdravio sve nazočne , kao i predsjednik svjetske oračke organizacije (WPO) Tugomir Majdak, dok je čast otvorenja ovogodišnjeg jubilarnog natjecanja pripala dožupanu Virovitičko-podravske županije Zdravku Dijakoviću.

Sudačka trojka ovogodišnjeg natjecanja bila je u sastavu: Tatjana Međimurec, Suzana Pajić i Željko Ferenc.

Huonovp02.jpg
Orači nekad i sada (u pozadini)… ( Foto: Lj. Duvnjak)

Natjecanje u oranju završilo je oko 14:30 h , kada se pristupilo završnom ocjenjivanju i informatičkoj obradi postignutih rezultata.

Službeni rezultati 10. natjecanja orača Virovitčko-podravske županije:
PLUG PREMETNJAK:
1) Milenko Hrgović, 2) Hrvoje Matijaško, 3) Marijan Kaladić, 4) Branimir Heđi
PLUG RAVNJAK:
1) Radivoj Rekić, 2) Željko Šebalj, 3) Dobrislav Babić, 4) Davor Begovac, 5) Ivan Šimatić, 6) Mario Protrka, 7) Josip Banić, 8) Đorđe Ružić, 9) Dejan Ponjević, 10) Mirko Rudec, 11) Augustin Banić

Huonovp03.jpg
Pobjednici u obje discipline oranja( Foto: Lj. Duvnjak)

Prvaci u obje discipline stekli su pravo natjecanja na državnom natjecanju, koje će se održati u Požeško-slavonskoj županiji 13. rujna ove godine.

Kao svake godine do sada darivani su svi natjecatelji bez obzira na osvojeno mjesto. Ova tradicija nije prekinuta, što je zasluga svih sponzora i donatora, koji nas prate desetu godinu u nizu.
Prvo se darivalo najmlađeg i najstarijeg natjecatelja. Ove godine najmlađi natjecatelj bio je Hrvoje Matijaško, dok je primat najstarijeg natjecatelja opet osvojio Mirko Rudec (75 g.), koji se natječe devet godina neprekidno a jedino se nije natjecao na prvom natjecanju 2005. godine u Lukaču.

Svim sponzorima i donatorima najljepše se zahvaljujemo što nas već desetu godinu prate za redom, a ove godine to su: Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje, DIBA d.o.o., Syngenta, KWS, BASF, Poljoprivredni institut Osijek, Agroglas, BC institut, RWA, Bayer, Agro-chem, Chromos-Agro, Pioneer, Viro-Virovitica, Savjetodavna služba, HUONO, Danon, Radio Slatina i Županijski Radio Virovitica.

Huonovp04.jpg
Pobjednici u obje discipline oranja( Foto: Lj. Duvnjak)

Ljubomir Duvnjak, dipl. ing. agr.
Viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis