Održana županijska manifestacija Dan povrća 2014.

Program Dana povrća bio je sastavljen od promotivno prodajne izložbe, postavljene na središnjem trgu, na kojem je svoje proizvode izložilo 35 proizvođača. Ocjenjivačka komisija, tradicionalno sastavljena od novinara, dodijelila je tri nagrade za najljepše uređeni štand. Prvu nagradu dobio je obrt „Ciklama“ vlasnika Marija Santora iz Koprivničkog Ivanca, druga nagrada pripala je OPG-u Ivice Mihaljevića iz Kozarevca, a treću nagradu osvojio je mladi povrćar OPG Matija Erhatić iz Prugovca.

Na stručnom skupu su svoja znanja prenijeli proizvođačima eminentni stručnjaci iz svoga područja, kako bi njihova proizvodnja bila što konkurentnija na otvorenom hrvatskom i europskom tržištu.

Na kraju, kao što je to uobičajeno bilo i ranijih godina, sudionici stručnog skupa su posjetili OPG-e Tome Pajskog u Kloštru Podravskom i Stanislava Strunjaka u Prugovcu. To su dva uzorna proizvođača, koji prate trendove u proizvodnji, skladištenju, pakiranju i prodaji, a sortimentom i kvalitetom mogu konkurirati probirljivom europskom tržištu.

I ove je godine, s ciljem uspostave što bolje komunikacije povrćara s potencijalnim kupcima, tiskan katalog, kojeg su izradili djelatnici Savjetodavne službe, proširen s novim proizvođačima povrća.

Dan povrća svake godine okuplja sve veći broj proizvođača, koji se međusobno bolje upoznaju, pronalaze potencijalne kupce te stječu nova znanja iz područja proizvodnje i marketinga.

Anđelka Hodalić, dipl. ing.
viša stručna savjetnica za hortikulturu

Pripremi za ispis