Završio veličanstveni europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca

Tema trodnevnog kongresa (18.-20.lipnja 2014.) bila je “Mogućnosti nove poljoprivredne politike – uloga savjetovanja“. U iznimno zanimljivom i bogatom rasporedu Stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva razgovarali su na okruglim stolovima i radionicama o inovacijskom partnerstvu, produktivnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje, istraživačkim projektima, korištenju i primjeni savjetodavnih alata, izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda i drugim temama. Tijekom tećeg dana organizirano je ukupno 6 stručnih izleta s različitim temama iz područja rada savjetodavaca.

IALB_6.jpg
Edda Albers, predsjednica IALB-a

IALB_4.jpg
Milan Husnjak, dr. med.vet., predsjednik Organizacijskog odbora

IALB_1.jpg
Snježana Španjol, dipl. ing. agr., zamjenica ministra poljoprivrede

IALB_5.jpg
Davorka Hajduković, univ.spec.pol., pomoćnica ministra poljoprivrede

IALB_7.jpg
Hrvoje Horvat, dr. med.vet., ravnatelj Savjetodavne službe

Skup koji se održao pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, organizirala je Savjetodavna služba u bliskoj suradnji s Internacionalnom akademijom savjetodavaca u poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu (IALB), koja je prvog dana održala svoj 53. godišnji susret. Savjetodavna služba članica je IALBa od 2013. Godine, a u članstvo EUFRASa primljena je tijekom konferencije u Tuhelju.

Još jednom zahvaljujemo svim gostima, sponzorima i organizacijskom timu što su pomogli da Savjetodavna služba bude domaćin ovom festivalu znanja i entiuzijazma. Veselimo se svim daljnjim aktivnostima na području međunarodne suradnje kojoj je svrha bolji rad i još značajnija uloga savjetodavnih organizacija u razvoju poljoprivrede Europe.

Hrvoje Horvat, dr. med.vet., ravnatelj Savjetodavne službe

Pripremi za ispis