Konferencija – Razvoj ekološkog poslovanja u Hrvatskoj: od vizije do stvarnosti

Na događanju su sudjelovali i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva poljoprivrede, koji su, uz Ministarstvo gospodarstva dali podršku događanju te istaknuli Biovegu kao važan i relevantan čimbenik u razvoju ekoposlovanja u Hrvatskoj. Na konferenciji je po prvi puta predstavljen Nacrt nove uredbe Ministarstva poljoprivrede koji se odnosi na ekološku poljoprivredu te je održana vrlo interesantna panel diskusija koja se dotakla i teme subvencija u poljoprivredi.

Kvalitetna izlaganja eminentnih izlagača sudionicima su dali odličan pregled stanja ekološkog poslovanja u nas. Širi uvid u regionalna i globalna zbivanja dobili smo od dva inozemna gosta, g. Christiana Brawenza, atašea za poljoprivredu, šumarstvo i okoliš pri Veleposlanstvu republike Austrije, te glavnog gosta, g. Bernwarda Geiera, dugogodišnjeg predsjednika IFOAM-a, najveće svjetske organizacije pokreta ekološke poljoprivrede. Povod njegova dolaska je nominacija direktora Biovege, Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića, za prestižno priznanje One World Award, koje dodjeljuju IFOAM i tvrtka Rapunzel za iznimna dostignuća na području ekoposlovanja i ekopoljoprivrede diljem svijeta.

Cilj događanja bio je dati pregled kretanja na domaćem tržištu ekoproizvoda, primjere izazova s kojima se svi njegovi dionici, od ekoproizvođača do distributera nose te istaknuti potencijale i viziju budućnosti ove posebne tržišne niše koja se u nas intenzivno razvija zadnjih dvadesetak godina. Izlaganjima i panel diskusijom istaknuti su potencijali održivog poduzetništva i razvoja hrvatskog gospodarstva u segmentu ekološkog poslovanja.

izvor: www.biovega.hr

Pripremi za ispis