Sedamnaesti Dani travnjaka

travnjak1_15_5.jpg

Nagrađeni proizvođači mlijeka koji imaju više od 50 krava u stadu: Dražen Čorc iz Cirkvene, Ivan Jaki iz Prikraja Križevačkog i Zlatko Panić iz Miklinovca. U konkurenciji proizvođača mlijeka koji imaju do 10 krava u stadu nagrade su dobili Stjepan Radotović iz Treme, Stjepan Žubrinović iz Svetog Petra Čvrsteca i Katica Tkalec iz Ferdinandovca. Nagrađeni proizvođači kozjeg mlijeka su Petar Vodopija iz Ladinca, Stjepan Šatrak iz Cirkvene i Davor Korošec iz Đelekovca. 

travnjak_15_5.jpg

Na svečanom otvorenju okupljenima su se obratili predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota, gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, saborski zastupnik Stjepan Milinković i župan Darko Koren koji je manifestaciju i otvorio. Nakon samog otvorenja dodijeljene su nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka. Također, su i polaznici „Male poljoprivredne akademije“ koju organizira Pučko otvoreno učilište iz Koprivnice primili certifikate o završenoj edukaciji za zanimanje povrćar. Ovu edukaciju sufinancira Koprivničko-križevačka županija. Srednja gospodarska škola iz Križevaca održala je prikaz cijepljenje voćaka, a posjetitelji su imali prilike vidjeti i prezentaciju konjogojske udruge „Bilogorski rendžeri“ te prisustvovati konjičkom turniru u preponskom jahanju „Croatia cup“. Posjetitelji su tijekom sajma mogli uživati i u programu Udruge cimbalista Hrvatske te nastupu kulturno-umjetničkih društava s područja Podravine i Prigorja.

Nedjeljni sadržaji poput tradicijskog prikaza košnje Zavičajne udruge Vrbno iz Koprivnice i natjecanja u ručnoj košnji te „Bambino kupa“ redovito privlače najviše navijača i posjetitelja. U natjecanju u ručnoj košnji sudjelovao je 21 kosac. Prvo mjesto podijelili su Dragan Grobenski i Petar Ritoša, a slijede ih Josip Sambol i Zdravko Krnjak. Na Bambino kupu su nastupili članovi klubova mladih uzgajivača iz Koprivnice, Križevaca, Svetog Ivana Žabno i Đurđevca.

Povodom „Dana travnjaka“ objavljen je natječaj za najbolje fotografije na temu prirode na koji su se odazvale četiri osnovne škole s područja Županije.

Organizatori „Dana travnjaka“ tradicionalno su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Poljoprivredna savjetodavna služba, Srednja gospodarska škola Križevci, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Hrvatska obrtnička komora i Visoko gospodarsko učilište.

 

mr. sc. Tatjana Međimurec
rukovoditeljica Odsjeka

Pripremi za ispis