Osnovana Udruga Slavonski češnjak

U nazočnosti desetak proizvođača češnjaka sa područja Slavonije i Baranje, donesena je odluka o osnivanju Udruge pod nazivom – Udruga proizvođača češnjaka Slavonije i Baranje „ Slavonski češnjak“, sa ciljem udruživanja proizvođača češnjaka, zaštite proizvodnje domaćih sorata češnjaka i zajedničkog nastupa na tržištu sa naglaskom na tržište zemalja Europske unije.

Slijedom dnevnog reda osnivačke skupštine jednoglasno je usvojen Statut Udruge, te su izabrani članovi upravnog odbora. Za predsjednika Udruge izabran je Miroslav Kurcinak iz Kućanaca Đakovačkih, za dopredsjednike Marijan Balić iz Ilače i Goran Runjaić iz Cerića, za tajnika i blagajnika Marko Pandurić i Mirjana Šereg iz Marijanaca.

Potrošači vape za kvalitetnim domaćim češnjakom, stoga se u posljednje vrijeme sve veći broj ljudi odlučuje na proizvodnju domaćeg češnjaka, prepoznavši to kao dobar izvor prihoda. Svjesni činjenice da će biti teško konkurirati jeftinom uvoznom češnjaku, naglasak je stavljen prvenstveno na kvalitetu i autohtonost.

Osnivanju Udruge podršku su dali zamjenik župana Osječko-baranjske županije dr. sc. Željko Kraljičak i prof. dr. sc Nada Paradžiković sa Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, koja sa svojim timom radi na proizvodnji i zaštiti deklariranog sadnog materijala slavonskog ozimog češnjaka.

 

Predsjednik Udruge
Miroslav Kurcinak
 

Kontakt: Miroslav Kurcinak, 095 200 99 81, e mail: info@opg-kurcinak.hr

Pripremi za ispis