Poljoprivredni tečaj biološko-dinamičke proizvodnje u Sesvetama

Poljoprivredni_te__aj_ZG_16_1.jpg

Predavač Drago Purgaj, dipl. ing. agr., voćar iz Slovenije s dugogodišnjim iskustvom u biološko-dinamičkoj proizvodnji dva je dana izlagao osnovne upute o toj proizvodnji, proistekle učenjem dr. Rudolfa Steinera iz njegovih predavanja davne 1924. Više od 80 polaznika pozorno je pratilo predavanja i aktivno sudjelovalo postavljanjem pitanja.

polj_tecaj_16_1.jpg

Tečaj ima za cilj obučiti polaznike za razumijevanje dinamičkih procesa na poljoprivrednom gospodarstvu koji utječu na rast i razvoj biljaka i životinja, te ih osposobiti za samostalno predviđanje i rješavanje situacija na vlastitom gospodarstvu.

Na tečaju je pojašnjeno kako djeluje nadsunčev i podsunčev sustav, životne i reproduktivne snage, kremene i vapnene supstance, zatim karakter planeta, elemenata i biljaka te je bilo govora o njihovoj međusobnoj povezanosti kao i povezanosti ljudskih bića, biljaka i životinja. Sve je pojašnjavano u smislu poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednik potom pomoću preparata i mjera koji obogaćuju postojeće resurse, harmonizira stanje na svom gospodarstvu.

Prema programu drugi dio tečaja održat će se 19. i 20. siječnja 2013. od 9,30 do 17,00 sati također u hotelu Phoenix u Sesvetama.

Svi zainteresirani za poljoprivredni tečaj koji nisu u mogućnosti prisustvovati istom u Sesvetama, imaju mogućnost prisustvovati ponovnom Poljoprivrednom tečaju koji će se održati u Donjem Kraljevcu 26. i 27. siječnja, te 16. i 17. veljače.

Više informacija moguće je dobiti na www.centar-rudolf-steiner.com

 

mr. sc. Marija Ševar
rukovoditeljica Odsjeka

Pripremi za ispis