ORIOVITA 2012.

PROGRAM ORIOVITA 2012.
 
Od 24. do 26. 5. (od četvrtka do subote) – Prikupljanje uzoraka vina za ocjenjivanje (u prikupljanju uzoraka sudjelovat će svih šest udruga s područja Brodsko-posavske županije, kao i predstavnici drugih županija – Požeško-slavonske i Osječko-baranjske):
Ocjenjivanje vina  održat će se 30. svibnja (srijeda). Organoleptičko ocjenjivanje uzoraka provodi se prema metodi 100 pozitivnih bodova sukladno prijedlogu Međunarodnog ureda za lozu i vino u Parizu (Office Internationale de la vigne et du vin – OIV) i U.I.O.E.
 
Komisiju za ocjenjivanje vina čine priznati i poznati enolozi:
Ivan Perak, predsjednik komisije, te članovi Drago Razumović, Blaženka Mandarić, Višnja Šimunović, Nenad Kantoci, Blaženka Mozer, Tomislav Božićević, Joško Bubalo, Goran Josipović, Ivana Nemet i Stanko Zrinščak.
 
1. 6. 2012. (petak)
U 19.00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Oriovcu održat će se predavanja za vinogradare i vinare u organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe Brodsko-posavske županije:
 
1.    „Propisi u sektoru vina – što nas očekuje ulaskom u EU“ – mr. sc. Višnja Šimunović, načelnica Odjela za hortikulturu PSS
2.    „Održiva proizvodnja grožđa“ – mr. sc. Lada Bičak, načelnica Odjela za zaštitu bilja PSS
 
2. 6. 2012. (subota)
POLJOPRIVREDNI SAJAM ORIOVITA 2012.
 
Izložbeno-prodajni prostor biti će postavljen na Trgu hrvatskog preporoda 1 u parku u Oriovcu, od 12.00 do 19.00 sati. U slučaju lošeg vremena izložba se seli u Društveni dom. Sudionici sajma su: udruge, obrtnici i poljoprivredna gospodarstva županija Slavonije i Baranje. Očekuje se sudjelovanje oko 30-tak izlagača.
 
19.00 – Dodjela priznanja i proglašenje pobjednika Fišijade 2012.
Proglašenje i dodjela diploma, priznanja i zahvalnica za ocjenjena vina, te proglašenje šampiona Oriovite 2012.
Degustacija ocijenjenih vina na štandu udruge vinogradara i voćara općine oriovac od 12.00 sati do završetka manifestacije.  
 
Marija Milašin Marinić, mag. ing. agr.
stručna savjetnica za hortikulturu
Pripremi za ispis