Pušćanska salamijada i špekijada

Ocjenjivanje salama i špeka održano je 23. travnja 2012. u Pušći, a ocijenjeno je 15 uzoraka salama i 12 uzoraka  špeka. Ocjenjivanje salama i špeka izvršila je 5-člana prosudbena komisija na čelu s dr. vet. med. Damirom Benčevićem. Prema riječima dr. Benčevića, salame s ovogodišnjeg ocjenjivanja bile su vrlo ujednačene kvalitete  i uniformiranog izgleda.

Uz dodjelu zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa proglašena je  šampionska salama. Najbolje ocijenjenu salamu  u kategoriji hobista napravio je Stanko Frkanec iz Kraja Donjeg.

salamijada2012.jpg

U kategoriji hobista – špek, šampionsku plaketu Zlatna pušnica osvojio je Mladen Lovrek iz Trstenika.

Istovremeno je u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i podrumara zaprešićkog kraja „Trilikum“ održana i 11. Vinologija 2012 . Ocjenjivanje vina održano je 14. travnja u Hruševcu Kupljenskom, a prijavljeno je 66 uzoraka.  Predsjednica 6-člane ocjenjivačke komisije bila je dr. sc. Ivana Alpeza, rukovoditeljica Odjela za vinarstvo Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo.

Najbolje ocijenjeno vino – šampion 2012. godine je žuti muškat OPG-a Ivana Kelemena iz Hruševca Kupljenskog.

Uz besplatnu degustaciju i kulturno-umjetnički program, u kvalitetu salama i vina mogli su se osvjedočiti i svi prisutni gosti.

Manuel Čičko, dipl. ing. agr.,
stručni savjetnik
Pripremi za ispis