Osnovana LEADER mreža Hrvatske

Tom je prilikom pomoćnik ministra poljoprivrede mr.sc Luka Čuljak pohvalio dosadašnji rad LAG-ova, njihovo strateško umrežavanje, te  najavio skoru objavu Pravilnika za provedbu Mjere 202 programa IPARD  i akreditaciju tijela nadležnog za njegovu provedbu, te time, pripremio LAG-ove na objavu natječaja za odobravanje Lokalnih razvojnih strategija i sufinanciranja njihove provedbe.
 
Na radnom dijelu osnivačke skupštine, osnivači su usvojili Statut Mreže te izabrali predstavnike radnih tijela Mreže, s uvažavanjem regionalnih različitosti Republike Hrvatske, te plan djelovanja u 2012-2013. Za predsjednika LEADER mreže Hrvatske izabran je Milan Medić, trener u Centru za civilne inicijative i ujedno voditelj ureda LAG-a Vallis Colapis.
 
LEADER mreža Hrvatska osnovana je kao krovna udruga koja je do sada okupila 20 od 31 osnovane i registrirane Lokalne akcijske grupe zajedno s navedenim institucijama, te će predstavljati važnog partnera Ministarstvu poljoprivrede u promicanju mjera ruralnog razvoja i LEADER pristupa u programu IPARD  te u postpristupnom programu u sklopu Fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj (EAFRD).

 
Izvor: www.mps.hr
 
Pripremi za ispis