Završena planirana predavanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Uz tu temu poljoprivrednici su imali priliku upoznati se sa načinom vođenja evidencijskih lista o upotrebi  sredstva za zaštitu bilja, mliječnim kvotama,integriranoj poljoprivredi, registracijom farmi, novostima iz zaštite bilja te novim hibridima kukuruza. Odaziv poljoprivrednika, njih 3147 na svim predavanjima, pokazuje da su ozbiljno shvatili važnost praćenja promjena koje su pred njima.

Od stručnih tema jako veliko zanimanje pokazali su poljoprivrednici u Bjelovaru i Daruvaru za predavanje“ Unapređenje primjene sredstava za zaštitu bilja i novosti u zakonodavstvu“ koje su održali profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, a koje je organizirao viši stručni savjetnik Vlado Bistrović,dipl.ing. Tema predavanja bila je vrlo zanimljiva jer se sudionike tj. rukovatelje prskalicama i raspršivačima (nositelje OPG-ova) željelo upoznati s osnovnim zakonskim propisima na prostoru RH, kao i odredbama EU koje se počinju primjenjivati s našim ulaskom. Cilj predavanja bio je polaznicima objasniti sve zakonitosti koje se pojavljuju u vrijeme rada te ukazati na najčešće pogreške u postupcima svakodnevne primjene prskalica i raspršivača.

Održane su dvije rezidbe dobro posjećene rezidbe u voćnjacima u Dišniku i Daruvaru. U narednim mjesecima savjetnici će prema specijalnostima raditi na terenu sa obiteljskim gospodarstvima.

 Iva Majhen-Vlašiček,dipl.ing -v.d rukovoditeljica
područni odjel HPK JPSS Bjelovarsko-bilogorska županija

.

Pripremi za ispis