Udruženje poljoprivrednika Pokupskog bazena

Posebni je naglasak na zajedničkom nastupu prema tijelima državnih vlasti, edukaciji, savjetovanju i druženju poljoprivrednika.

Za predsjednika Udruge izabran je Davorin Blažić, proizvođač mlijeka iz Gornjeg Mekušja koji je izgradio lauf staju preko Operativnog programa za govedarstvo. Za zamjenika predsjednika izabran je Željko Šebečić, proizvođač mlijeka iz Lazine. Tajnik Udruge je Martin Švalj, mljekar iz Krašića

Uz domaćina općine Draganić, Skupštini su prisustvovali predsjednik Hrvatskog saveza proizvođača mlijeka Hrvatske Igor Rešetar, načelnici susjednih općina Žumberak i Krašić, pročelnica Upravnog odjela za poduzetništvo i poljoprivredu Ljubica Tržok i Davorin Mikešić, direktor Veterinarske stanice iz Karlovca. Djelatnici Javne poljoprivredne savjetodavne službe Karlovačke županije koriste svaku priliku za edukaciju poljoprivrednika, pa su ovim putem poljoprivrednicima podijelili nove publikacije Priručnik za poljoprivredna gospodarstva, knjižice koja potiče i educira poljoprivrednike da podnesu zahtjev za potporu u 2012. godini.

 

Područni odjel HPK Karlovačke županije
Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr.
stručna savjetnica za stočarstvo

Pripremi za ispis