Manifestacije Maslinova ulja hrvatskog juga

Pri tome je važno  podsjetiti na nekoliko važnih činjenica: Zajednica maslinara i uljara Dubrovačko-neretvanske županije krovna je udruga manjih maslinarskih udruga županije osnovana s ciljem daljnjeg unapređenja maslinarske proizvodnje na hrvatskom jugu. Unapređenje maslinarstva namjerava se provesti kroz projekte razvoja infrastrukture neophodne za trženje ulja te marketinške promocije proizvoda što zahtjeva da se maslinarska proizvodnja podigne na višu, profesionalniju razinu koja će udovoljiti sve zahtjevnijem tržištu maslinovih ulja, pogotovo nakon pristupanja EU.

Upravo u tom smjeru ide održavanje ove manifestacije koja je zamišljena kao edukacija i maslinara i potrošača s jedne strane, te s druge, kao promocija vrhunskih ulja koje nam hrvatski jug daje zahvaljujući prirodnim uvjetima i vrijednim rukama maslinara.  

Kao i prethodnih godina, i ovaj maslinarski skup je interesantan po tome što će se na jednom mjestu okupiti sva najbolja ulja hrvatskog juga te ih senzorski kušati i ocijeniti panel grupa senzorskih ocjenjivača ulja iz Dubrovačko-neretvanske županije, čije je pak formiranje bio jedan od rezultata aktivnosti Zajednice.

Na kraju treba spomenuti da će djelatnici Javne poljoprivredne savjetodavne služe Hrvatske poljoprivredne komore dati svoj doprinos održavanju manifestacije u programu stručnih predavanja i terenskog obilaska maslinika. 

PROGRAM

Područni odjel HPK Dubrovačko-neretvanske županije
                                                                                              Marijo Car, dipl. ing. agr.,
viši stručni savjetnik
                                                                                                                                                        
Pripremi za ispis