Antonio Carraro predstavio novitete na ovogodišnjem sajmu u Bologni

Tri verzije traktora Tigrone – 6 500 Jona; 6 500 Jona F i SN 6 500 Jona su namijenjene zahtjevnim poljoprivrednim proizvođačima mediteranske regije i opremljene novim 40- 70 KS diesel motorom s turbo punjačem. Ovi su modeli namijenjeni za rad na nagnutim terenima gdje su najzahtjevniji uvjeti prijenos snage na tlo, lagano rukovanje i veličina traktora, uz komande koje pojednostavljuju upotrebu priključnih strojeva.

 

TRAKTORI1_1.jpg

Sinkronizirani mjenjač sa 12 brzina s reversorom osigurava širok spektar brzina za sve potrebe. A sve uz produženi vijek trajanja garancije do četiri godine, što je ujedno i jedna garancija kvalitete.

Nova pojačana “Actio tm” šasija daje traktoru više težine, povećavajući stabilnost na nagnutom terenu, dajući mu bolju pokretljivost između redova višegodišnjih nasada (voćnjaka/vinograda). Geometrija stražnje hidraulike je nova, s povećanom podiznom silom za 100 kg u odnosu na osnovni model.

Ukupan teret traktora raspoređen je na taj način da je 60 posto na prednjem, dok je 40 posto na stražnjem kraju, tako da se gotovo idealan balans postiže kada priključni stroj agregatiramo s traktorom.

Novo priključno vratilo je neovisno s mehaničkom kontrolom uz 540/540 E broja okretaja. Uz sinkronizirano priključno vratilo koje ima istu brzinu kao i traktor, idealan je za upotrebu s prikolicom. Ovo ga čini jedinim traktorom u tom rangu koji ima dva priključna vratila.

Prednosti traktora Tigrone SN 6 500 su vrlo nisko težište traktora koje daje maksimalnu stabilnost i dobar prijenos snage, te vrlo dobre kočnice, koje ne zahtijevaju održavanje (uz homologaciju za brzine do 40 km/h).

 

Područni odjel HZPSS-a Požeško-slavonske županije
Ivica Prpić, dipl. ing. agr.,
viši stručni savjetnik za mehanizaciju

 

 

Pripremi za ispis