Sastanak predstavnika Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Hrvatske poljoprivredne komore

Kao domaćini, sastanku su nazočili dožupan Brodsko–posavske županije Davor Vlaović i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović.
Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore u cilju da prvo u domicilnoj Županiji predstavi detalje o radu stručnih savjetnika i otkloni sve nedoumice i sumnje koje muče sve zaposlenike, a to je budući pravni status službe i zaposlenika, nastavak rada svih djelatnika i zadržavanje stečenih prava.
Prema riječima Darka Grivičića u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori osniva se Stručna služba u koju ulaze svi djelatnici Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, status zaposlenika se neće mijenjati, rad Stručne službe financirat će se iz državnog proračuna.

Dr. sc. Ivan Katalinić, ravantelj HZPSS-a sve nazočne savjetnike informirao je da će sastav i djelatnost Stručne službe ostati isti, morat će se raditi nova sistematizacija, a također se planira uspostava Odjela za izradu projekata i programa, te Odjela za međunarodnu suradnju.

Podršku novom ustroju Hrvatske poljoprivredne komore sa Stručnom službom dao je i domaćin, dožupan Davor Vlaović. Pohvaljena je dosadašnja dobra suradnja Županije i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu s nadom da će se nastaviti zajedničke aktivnosti na području poljoprivrede Brodsko–posavske županije.

Područni odjel HZPSS-a Brodsko-posavske županije
Vera Novaković, rukovoditeljica 

Pripremi za ispis