Suradnja HZPSS-a s Hrvatskom televizijom

Prvi dio priloga napravljen je u općini Kumrovec, gdje je demonstriran način rezidbe jabuka visokostablašica na području „Eko sela – Kumrovec“, radi se o drvoredu stare udomaćene sorte „Božićnica“. HZPSS Krapinsko-zagorske županije ima odlično razvijene odnose još iz vremena sadnje drvoreda starih sorata jabuka, kroz projekt Interreg III A, međususjedni projekt EU-a, a koji je završen 2008. godine u suradnji s institucijama iz Slovenije.

Drugi dio priloga napravljen je na OPG Merkaš, selo Merkaši, općina Radoboj, s ekološkim proizvođačem u postupku registracije, koji trenutno ima podignut nasad veličine 1,5 ha travnjačkog voćnjaka (druga godina vegetacije), ali što je posebno zanimljivo, sa starim, srednje starim i novim sortimentom, na podlozi MM 106. OPG Merkaš posjeduju ogledni voćnjak, koji svima zainteresiranima omogućuje vidjeti sustav uzgoja ovakvog tipa nasada.

Posebno nas veseli ostvarena suradnja s dopisništvom HTV-a Krapinsko-zagorske županije, s nadom da će biti prepoznata važnost rada djelatnika HZPSS-a za širu zajednicu.

 
Područni odjel HZPSS-a Krapinsko-zagorske županije
Georg Gal, dipl. ing agr. , viši stručni savjetnik hortikulturu
 
Pripremi za ispis