Radionica na otvorenom

Jedna od takvih edukacija održana je 30. ožujka 2010. u Nijemcima na prostoru P.Z.“Cezareja“, koja je nositelj poljoprivredne proizvodnje u ovom dijelu našeg divnog kićenog Srijema. Prezentaciju je vodio načelnik Odjela za mehanizaciju Ivo Juras, dipl. ing. agr. uz pomoć Đure Cerovčeca, dipl. ing. agr. stručnog savjetnika za mehanizaciju. Govorilo se o pripremi sijačica za sjetvu široko rednih kultura, upozorilo na što treba obratiti posebnu  pažnju, važnost ispravnog agregatiranja stroja, i još mnoštvo korisnih informacija.

Vrhunac prezentacije je bio prikaz nadogradnje „OLT“-ove podtlačne pneumatske sijačice PSK, za sjetvu tretiranog sjemena. Za tu prigodu gospodin Marko Šibalić, OPG Šibalić iz Nijemaca, nabavio je iz tvornice „OLT“ – Osijek garnituru adaptera za nadogradnju PSK sijačice za sjetvu sjemena tretiranog pesticidom. Montaža je izvršena na licu mjesta, pred očima zainteresiranih poljoprivrednika. Vješte ruke gospodina Marka i njegovog sina u rekordnom vremenu su postavili adaptaciju i sijačica je bila spremna za rad. Odmah nakon prezentacije Marko je sa zadovoljstvom krenuo u sjetvu šećerne repe.

Ovim putem bi se još jednom zahvalio djelatnicima P.Z.“Cezareja“-Nijemci koji su omogućili realizaciju ove „radionice na otvorenom“, i koji već duži niz godina imaju vrlo dobru suradnju sa HZPSS, ali i sa ostalim stručnim službama vezanih za poljoprivredu. Takva suradnja može biti dobar primjer i drugima. U nadi da će ovakvih radionica u budućnosti biti još više i da će okupljati mnogo više poljoprivrednih proizvođača, pozivamo Vas na nova druženja jer samo zajedničkim snagama možemo ići naprijed.

Područni odjel HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije
Đuro Cerovčec, dipl. ing. agr.
stručni savjetnik za mehanizaciju

 

 

Pripremi za ispis