Predavanja u Područnom odjelu HZPSS-a Grad Zagreb

Teme predavanja su bile: Zakon o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju, Pravilnik o izravnim plaćanjima u poljoprivredi, Pravilnik o potpori kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi, Zakon o trošarinama, IPARD, ARKOD te nekoliko specijalističkih tema: Poljoprivrednici u sustavu PDV-a – vođenje knjigovodstva, o doprinosima; Tehnologija proizvodnje jagodastog voća – o bolestima jagoda, Priprema jagode namjenjene izvozu u EU (Švedska, Njemačka); Mehanizacija u povrtlarskoj proizvodnji, o natjecateljskom oranju itd.

Ova zimska predavanja započeli smo u Horvatima (16.12.09) s Udrugom jagodara Grada Zagreba, nastavili u Moravču (28.01.10) Udruzi vinogradara, Udruzi povrtlara na Žitnjaku (03.02.10) te ponovno u Horvatima (11.02.10.) ovaj puta sa temom o bolestima jagoda. 

Odaziv na predavanja bio je vrlo dobar (30-35 poljoprivrednika po predavanju) a takva je bila i zainteresiranost za raspravu nakon izloženih tema.

Nastavljamo i u slijedećem tjednu sa predavanjima i to za Udrugu voćara Grada Zagreba, te za poljoprivredne proizvođače s područja Brezovice, a o terminima ćemo obavijestiti naknadno.

Nadamo se da smo svojom uključenošću u edukaciju naših poljoprivrednika pomogli u boljem snalaženju sa svim novinama koje su se u zadnje vrijeme postavile pred njih.

Područni odjel HZPSS-a Grad Zagreb
Elinor Nikolić, dipl.ing.agr.
viša stručna savjetnica za agroekonomiku

Pripremi za ispis