Proslavljen Sedmi praznik plodova zemlje

Vesela graja djece te radoznali pogledi i mnogobrojna pitanja vezana za hranu iz ekološkog uzgoja motivirali su domaćicu Zlatu Nanić da održi tradiciju svoga gostoprimstva.

Nakon obilaska gospodarstva posjetitelji su mogli poslušati stručna predavanja savjetnika HZPSS iz Odjela za integriranu i ekološku poljoprivredu sa sljedećim temama: „Ekološko voćarstvo„  mr. sc. Zvonimira Vukova i „Korisno bilje za očuvanje biološke raznolikosti u vinogradima“ mr. sc. Ines Pohajde.

Održane su i radionice: „Eko-kuhinja“, koju je vodila gospođa Zlata Nanić, i „Izrada komposta“,  Ivana Bašića, prof.

Nakon boravka u kuhinji, svi su se uz zvižduk i pjesmu uputili ka obližnjim šumama na branje gljiva i skupljanje ljekovitoga bilja. Radionica o kompostu okupila je brojne sadašnje i buduće ekološke proizvođače, koji su uspjeli razmijeniti svoja iskustva i dopuniti znanja koja se odnose na praktičnu izradu komposta na gospodarstvu.

Nakon ukusnog vegetarijanskog ručka, održana je plesna etno revija Lidije Šustek .

Bogati sadržaji ponudili su i kreativne radionice za djecu, prolaz kroz labirint energije te meditaciju u mirisnom krajoliku ovog ekološkog gospodarstva.

Raznovrsni prigodni program učinio je posjetiteljima dan vrlo kratkim, a ples u krugu oko vatre u večernjim satima obilježio je završetak manifestacije.

Područni odjel HZPSS-a Zagrebačke županije,
mr. sc. Ines Pohajda, viši stručni savjetnik za integriranu i ekološku poljoprivredu

Pripremi za ispis