Izložba voća i povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda

Očekuje se da će svoje proizvode izložiti preko 70 OPG proizvođača voća, povrća, prerađevina voća i povrća, sira, meda i vina te udruge prozvođača. Pored izlaganja predviđen je i zabavni  program kojega će upriličiti KUD Virovitica i Mikeš i Prco, glumci Kazališta Virovitica, zaduženi za veselu atmosferu.

U sklopu izložbe biti će održano i stručno predavanje u Špišić Bukovici u 15 sati u Vatrogasnom domu, koje će održati stručni savjetnici HZPSS sa temama:

1.    Pripreme za berbu i berba grožđa – Blaženka Mozer, viši stručni savjetnik

2.    Njega mladog vina – Marijan Lincmajer, stručni savjetnik

3.    Skladištenje i čuvanje voća – Željko Ferenc, stručni savjetnik

Izložba će po prvi puta biti podržana i od strane Udruge umirovljenika iz Podgorja pečenjem raznih popečaka s dodatkom voća ili povrća: jabuka, tikvica, kelja, paprike, a osigurana je i ostala ugostiteljska ponuda. Na izložbi će se izabrati „Naj–štand“ i „Naj-jabuka“ što će biti i nagrađeno.

Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja , a supokrovitelj  Hypo Alpe Adria Bank d.d. (podružnica Virovitica).

Organizatori su  Virovitičko-podravska županija,  HZPSS, Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Udruga proizvođača povrća Virovitičko-podravske županije i  Udruga voćara Virovitičko-podravske županije.

Područni odjel HZPSS-a Virovitičko-podravske župnije
Ljubica Kravarščan dipl. ing. agr., rukovoditelj

 

 

Pripremi za ispis