Vinokap

Prvog dana sajma održan je okrugli stol na temu Zadrugarstvo gdje su svoje znanje i iskustva iznijeli:

  • Snježana Numanović, stručni savjetnik, Područna služba HZPSS-a Osječko-baranjske županije,
  • Domagoj Škrobić menadžer klastera Slavonska jabuka iz Đakova,
  • Ilda Stanojević iz Hrvatskog saveza zadruga,
  • mr. sc. Miroslav Kovač rukovoditelj Područne službe HZPSS-a Požeško-slavonske županije.

Okrugli stol organizirao je HZPSS na zahtjev poljoprivrednika koji su uvidjeli prednosti udruživanja i zajedničkog rada.

Održana je prezentacija rada atomizera za voćarstvo i vinogradarstvo koju je vodio Ivica Prpić, viši stručni savjetnik za mehanizaciju Područnog odjela Požeško-slavonske županije.

Kaptolčani se ponose  održanim ocjenivanjem vina, gdje je prikupljeno 150 uzoraka vina raznih sorata i godišta. Ishod ocijenjivanja također je zavidan jer imaju 31 zlatnih medalja, 102 srebrnih te 17 brončanih medalja. Nagrade su dodijeljene javno na trgu Vilima Korajca u Kaptolu na oduševljenje sudionika. Na ovome ocjenjivanju su sudjelovali i dva djelatnika HZPSS-a i to Tomislav Božičević, viši stručni savjetnik kao potpredsjednik komisije i Goran Josipović, stručni savjetnik kao ocjenjivač vina.

Osim ocjenjivanja vina bilo je 27 uzoraka rakija gdje je bilo 5 zlata, 6 srebra te 16 brončanih medalja.

U nedjelje bila su organizirana dva predavanja o kvaliteti voćnih sadnica koje je održao Krunoslav Dugalić, dipl. ing. agr. sa Poljoprivrednog instituta u Osijeku, te Suvremena proizvodnja sadnog materijala održao je Marijan Mikec, ing.agr. djelatnik firme Lozni cijepovi Kutjevo.

Sajam je bio iznimno dobro posjećen na zadovoljstvo organizatora i posjetitelja koji su imali velik izbor izložbenih primjeraka za pogledati.

Goran Josipović, dipl. ing. agr.
Savjetnik za voćarstvo i vinogradarstvo

Pripremi za ispis