Dan poljoprivredne savjetodavne službe

Iza nas je dugih 18 godina poljoprivredne savjetodavne službe i 12 godina Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, tijekom kojih su savjetnici dali obol razvoju poljoprivrede i seoskog prostora Hrvatske.


Okupljanje savjetodavaca


Okupljanje gostiju

Dnevni red i program bio je sukladan današnjoj općoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazimo. Kroz program nas je profesionalno vodila Nataša Puhelek, stručni suradnik u Zagrebačkoj županiji.


Naša Nataša

Nakon pozdravnih riječi domaćina skupu se obratio državni tajnik mr.sc. Josip Kraljičković.


Državni tajnik mr. sc. Josip Kraljičković, pozdravlja skup

Godišnje izvješće o radu HZPSS-a za 2008. i programske smjernice za 2009. godinu prezentirao je ravnatelj HZPSS-a dr.sc Ivan Katalinić.


Ravnatelj HZPSSa, dr.sc. Ivan Katalinić

Ravnateljica Uprave za ruralni razvoj – upravna direkcija sapard programa gospođa Željka Gudelj Velaga govorila je o Programima ruralnog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Zatim je slijedio video zapis o radu djelatnika HZPSS-a u 2008. godini  pod nazivom Dan naš svagdašnji, izrađen u studiju HZPSS- a Gornji Bogičevci autora Mr.sc Mije Gašparovića i Marije Milašnin, savjetodavaca Brodsko posavske županije. Kraj je kao i uvijek bio predviđen za dodjelu priznanja HZPSS-a za 2008. godinu koju je u ime povjerenstva za dodjelu priznanja prezentirala mr.sc. Ivka Veić.

Dodijeljena su sljedeća priznanja:

  • Priznanje za životno djelo u poljoprivrednom savjetovanju dodijeljeno je Mirti Blažević;

  • Priznanje za izvanredni stručni i organizacijski uspjeh u poljoprivrednom savjetovanju dodijeljeno je Karmen Karlić, Gordani Kožarić Silov, Mariji Kuhinek, Zdenki Korade i Ladi Bičak;
  • Priznanje za doprinos u provedbi programa razvoja poljoprivrede i sela Vlade Republike Hrvatske i MPRRR-a dodijeljeno je Robertu Črepu;
  • Priznanje za suradnju s HZPSS-om dodijeljeno je Hrvatskom zavodu za vinarstvo i vinogradarstvo.


Nagrađeni u društvu državnog tajnika mr. sc. Josipa Kraljičkovića
i ravnatelja HZPSSa dr.sc. Ivana Katalinića

Pripremi za ispis