Održana godišnja skupština udruge natjecatelja u oranju

U radnoj atmosferi članove skupštine njih 20 i goste pozdravio je mr. sc. Luka Čuljak predsjednik Udruge koji je održao predavanje o „Natjecateljsko oranje s plugovima premetnjacima“ te prezentirao Izvješće o radu, financijsko izvješće te plan rada i financijski plan za 2009. godinu. Iz prezentiranih Izvješća vidljivo je kako je Udruga bila vrlo aktivna te da je financijski pozitivno poslovala. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Dragica Tresk Penezić, predsjednica NO iz kojeg je vidljivo da je Udruga poslovala u skladu sa zakonom. Nakon rasprave o Izvješćima i planovima za 2009. godinu članovi skupštine sva su Izvješća i planove jednoglasno prihvatili.
 
Na Skupštini je nazočila i županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak koja je pozdravila sve nazočne i dala podršku radu Udruge te obećala financijsku pomoć županije oko organizacije Županijskog i Državnog natjecanja u oranju.
 
Usvojen je zaključak da se 7. natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije održi u gradu Zlataru ili općini Mihovljan početkom 6. mjeseca.
 
Kako je Krapinsko-zagorska županija domaćin 7. natjecanja orača RH donijeta je Odluka da će se natjecanje održati u mjestu Gubaševo grad Zabok a parcela za natjecanje je u potpunosti pripremljena i zasijana je zob. Datum održavanja odredit će se naknadno u dogovoru s Izvršnim odborom HUONO-a.
 
Uz prigodan domjenak nastavljeno je druženje i dogovaranje o aktivnostima u tekućoj godini.
 
Mr. sc. Luka Čuljak, predsjednik UNO KZŽ-a
Pripremi za ispis