Radna posjeta Osnovnoj školi Frana Krste Frankopan iz Brod na Kupi

Osnovna škola Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi, tradicionalno već 11 godina sudjeluje sa svojim učenicima i nastavnicima na izložbi „Dani jabuka Požega“, sa velikim brojem eksponata te neizostavne nagrade. Poziv Ravnateljice škole doveo nas je  u studenom 2008. godine u Brod na  Kupu na nezaboravno druženje. Na druženju je dogovoreno da ćemo u proljeće doći i pomoći im orezati školski eko-voćnjak uz demonstraciju rezidbe za  učenike, nastavnike tako i za mještane Broda na Kupi.

Ravnatelj Zavoda odobrio je ovu radnu posjetu. Na put smo krenuli 24.ožujka u ranim jutarnjim satima novim službenim automobilom.  U 8 sati bili smo u Brodu na Kupi. Zbog najave lošeg vremena odmah smo se uhvatili posla i gotovo u rekordom vremenu orezali mlađi nasad jabuka te molo korigirali dio krošnji kod starijih stabala jabuka.

Nakon ručka zbog mećave koja je zahvatila ovo kraj krenuli smo put Požege. Doživjeli smo pravi zimski ugođaj. Bez zimske opreme  nove ljetne gume nisu pomogle u ovoj mećavi, ali uskoro stiže zimska služba i ralicom čisti kolnik te smo se uključili na auto cestu i Gorski Kotar ostavili zavijen u snijegu.  

Područni odjel HZPSS-a Požeško-slavonske županije
Vera Jandrić, dipl. inž. agr. stručni savjetnik

 

Pripremi za ispis