Svijet hrane 2009. u Toplicama Sv. Martin

Simpozij organizira redakcija revije za prehranu, gastronomiju  i turizam "Svijet hrane" u suradnji s eminentnim domaćim stručnjacima s tog područja. Visoki pokrovitelji događanja su Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Međimurska županija. Unutar same županije pokrovitelji su Udruga za zaštitu međimurskih autohtonih proizvoda i Turistička zajednica Međimurske županije.

Glavna tema ovogodišnjeg simpozija je "Hrvatska gastronomska baština" i to naglasak na njen značaj i ulogu u suvremenom hotelsko-turističkom sektoru Hrvatske.

Izlagači iz Međimurske županije su: Udruga za zaštitu međimurskih autohtonih proizvoda, Društvo vinogradara i vinara "Hortus Croatiae" Štrigova, Udruga pčelara "Agacija", Udruga malih sirara MŽ "Turuš", Udruga za integriranu proizvodnju voća MŽ, Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira i Udruga kuhara Međimurske županije, Udruženje ugostitelja Međimurja, Strukovna grupa za turizam pri HGK, te tvrtke Vajda i Čakovečki mlinovi.

Područna služba HZPSS-a Međimurske županije

 

Pripremi za ispis