Mjere ruralnog razvoja u Karlovačkoj županiji

U Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva  i ruralnog razvoja iz Karlovačke je županije stiglo 59 zahtjeva, a odobreno je 48 zahtjeva u ukupnom iznosu od 5,1 milijun kuna.

Obiteljska gospodarstva će na ovaj način poboljšati turističku djelatnost na svom gospodarstvu, urediti sirane i vinske podrume, izravno prodati svoje proizvode te urediti potrebnu infrastrukturu na svojim farmama. Također dio sredstava je usmjeren za rad strojnih prstenova i udruga te uzgajivačima cvijeća.

Model ruralnog razvoja ima za cilj zadržati stanovništvo u ruralnim  područjima, izjednačiti kvalitetu života u ruralnim i urbanim područjima, omogućiti povratak stanovništva iz urbanih u ruralna područja, povećati konkurentnost proizvodnje i time stvoriti veći dohodak poljoprivrednih proizvođača.

Dobar dio ovih poljoprivrednih proizvođača je zatražio i dobio pomoć od svih djelatnika Područne službe HZPSS-a Karlovačke županije, počevši od obavještavanja pa do pomoći kod ispunajvanja obrazaca i prikupljanja dokumentacije za natječaje. Svakako smo osjetili zadovoljstvo što smo i  na ovaj konkretan način pomogli našim poljoprivrednicima, sa željom i nadom da će taj oblik suradnje nastaviti i u 2009 godini.

Područna služba HZPSS-a Karlovačke županije
Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr., st

ručni savjetnik za stočarstvo

Pripremi za ispis