Radionica za novozaposlene službenice Odjela za zaštitu bilja

Radionici su prisustvovale vježbenice, stručne suradnice, stručne savjetnice, više stručne savjetnice, te načelnice Odjela za zaštitu bilja i Odjela za hortikulturu. Načelnica Odjela za zaštitu bilja, mr. sc. Lada Bičak pozdravila je sve prisutne i održala uvodno izlaganje o Sustavu potpore u donošenju odluke (crtež 1).

Iscrpnim izlaganjem zatim je Višnja Šimunović, dipl. inž., upoznala prisutne službenice s novostima u zakonskim propisima i provedbi aktualnih mjera Vlade RH i MPRRR-a: operativnih programa i kapitalnih ulaganja. Posljednje izlaganje u prijepodnevnom dijelu programa o Dobroj poljoprivrednoj praksi i Integriranoj proizvodnji iznijela je mr. sc. Lada Bičak. Nakon rasprave i pauze nastavilo se s poslijepodnevnim dijelom programa.

U poslijepodnevnom djelu radionice Željkica Oštrkapa- Međurečan, dipl. inž., iz Koprivničko-križevačke županije, iznijela je probleme koji su se u 2008. javljali u zaštiti voćnih vrsta. Mara Maglić, dipl. inž., iz Brodsko-posavske županije, osvrnula se na probleme u zaštiti povrća u 2008. U zadnjem izlaganju Jadranka Berić, dipl. inž., iz Bjelovarsko-bilogorske županije, govorila je o pojavi štetočinja i problemima u njihovu suzbijanju na ratarskim kulturama u 2008.

Crtež 1. Sustav potpore u donošenju odluke

2008_12_05.jpg 

Popunjavanjem anketnog upitnika o uspješnosti radionice završena je još jedna radionica Odjela za zaštitu bilja, na kojoj su novozaposlene službenice upoznate s osnovama rada Odjela, dijelom aktivnosti koje se odnose na provedbu zakonskih propisa, a prikazani su i problemi u zaštiti bilja, koji su se javljali u sezoni 2008. Osim ostalih pitanja, anketa o uspješnosti radionice sadržavala je i slijedeća pitanja:

1. Jesu li vaša očekivanja ispunjena?
2. Je li po Vašem mišljenju radionica bila uspješna? 
3. Je li radionica bila poučna?
4. Je li Vam se radionica svidjela?                  
5. Jeste li nešto naučili? 
6. Jeste li tijekom radionice nešto propustili? 
7. Kako ste zadovoljni sa kvalitetom predavanja?     

(ocjena 1 – 10)
DA / NE
DA / NE
(ocjena 1 – 10)
DA / NE
DA / NE
(ocjena 1 – 10)

9,75
(8) / (0)
(8) / (0)
9,63
(8) / (0)
(0) / (8)
9,75

Na temelju ocjena radionice može se zaključiti da je ona bila uspješna.

Ured ravnatelja HZPSS-a
mr. sc. Lada Bičak, načelnica Odjela za zaštitu bilja

Pripremi za ispis