Otvorenje linije za pakiranje povrća

Tako je na području Varaždinske županije 05. prosinca 2006 godine osnovana poljoprivredna zadruga „Varaždinsko povrće“, sa sjedištem u Vidovcu gdje se nalaze najveći proizvođači povrtnih kultura.

Zadruga je započela svoj rad s devet proizvođača uz veliki interes drugih proizvođača koji su se naknadno uključili, te ih je trenutno petnaest. Na samom početku Općina Vidovec je dala svoju podršku ustupanjem prostora za zadrugu, dok je uz pomoć MPŠVG i Varaždinske županije nabavljena informatička oprema. Zadruga se javljala na mnoge natječaje te aktivno sudjelovala na brojnim sajmovima. Kako bi se osigurao što kvalitetniji proizvod kreće se u modernizaciju procesa pripreme, pakiranja i prijevoza povrtnih kultura (krumpir, kupus, luk, kelj, salata, rajčica, batat, krastavci, paprika, celer i druge povrtne kulture). Putem operativnog programa za povrćarstvo nabavljena je nova linija za pranje i pakiranje povrća, rashladno dostavno vozilo i viličar.Uz razumijevanje Općine Vidovec ustupljen je skladišni prostor gdje je smještena linija za pakiranje.

U planu zadruge je kupnja zemljišta te izgradnja velikog centra za skladištenje, kontrolu kvalitete i pakiranje poljoprivrednih proizvoda. Na početku sezone pakiranja upriličeno je svečano otvorenje linije 13. lipnja 2008 godine uz brojne goste i predstavnike općine i županije koji su sufinancirali dio troškova.

Odsjek HZPSS Varaždinske županije, stručni savjetnik 
Mara Bogović,dipl.ing.agr.

Pripremi za ispis